UPDATE #NOW

Διάσημες γυναίκες γεμίζουν με μώλωπες για την καμπάνια κατά της βίας εναντίων των γυναικών


The Jennettes

16 Ιανουαρίου 2020

Διάσημες γυναίκες γεμίζουν με μώλωπες για την καμπάνια κατά της βίας εναντίων των γυναικών

Η Michelle Obama, η Angela Merkel, η Hillary Clinton, η Brigitte Macron και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής πρωταγωνιστούν με γεμάτα μώλωπες και πρησμένα πρόσωπα σε αφίσες στους δρόμους του Μιλάνου, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν στο φαινόμενο βίας κατά των γυναικών.

Η «καμπάνια τέχνης δρόμου» φέρει την υπογραφή του Ιταλού καλλιτέχνη Alexsandro Palombo και ονομάζεται «Just because I am a woman». Τα μηνύματα στις αφίσες δίνουν έμφαση στα παρακάτω λόγια: «Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φυλής, κοινωνικής τάξης ή θρησκείας».

Μάλιστα, στις αφίσες κάτω από τα πρόσωπα γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, υπάρχουν μηνύματα που καταγγέλλουν την κατάσταση πολλών γυναικών σε κάθε σημείο του πλανήτη: «Είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, υπέστη ακρωτηριασμό των γεννητικών μου οργάνων, δεν έχω δικαίωμα να ντύνομαι όπως θέλω, δεν μπορώ να επιλέξω ποιον θα παντρευτώ, είμαι θύμα βιασμού».

Η καμπάνια είναι συγκλονιστική και ενισχύει με μοναδικό τρόπο τη φωνή των γυναικών που εναντιώνονται στη βία και την κακομεταχείρισή τους.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/ alexsandropalombo