UPDATE #NOW

Katie Sowers: H πρώτη γυναίκα προπονήτρια στον τελικό του Super Bowl 2020 καταρρίπτει τα στερεότυπα


The Jennettes

31 Ιανουαρίου 2020

Katie Sowers: H πρώτη γυναίκα προπονήτρια στον τελικό του Super Bowl 2020 καταρρίπτει τα στερεότυπα

Ενόψει του Super Bowl 2020, η Katie Sowers ως μέλος της ομάδας "San Francisco 49ers", αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα - προπονήτρια. Είναι μια εποχή που η κοινωνία μας γνωρίζει καλά πως οι γυναίκες στον χώρο εργασίας αντιμετωπίζουν συνεχώς εμπόδια, αλλά και μια εποχή που οι γυναίκες υπερπηδούν τα εμπόδια για να πετύχουν τους στόχους τους. 

Συνήθως, το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής επικεντρώνεται στους προπονητές οπότε ίσως είναι εύκολο για τους οπαδούς να μη θελήσουν να παρακολουθήσουν την ερχόμενη Κυριακή το μεγάλο γεγονός αυτή τη φορά, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα. Έτσι, η Microsoft αποφάσισε να επισημάνει την παρουσία της Sowers, διαφημίζοντάς τη. 

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να μας διδάξει η ίδια για να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας, ακόμα και όταν φαίνονται άπιαστα. Ο πατέρας της ήταν προπονητής και εκείνη αγάπησε το αμερικάνικο ποδόσφαιρο από νεαρή ηλικία. Περίπου οκτώ ετών, έγραψε στο σημειωματάριό της: "Όταν μεγαλώσω, θέλω να είμαι σε μια πραγματική ποδοσφαιρική ομάδα. Θέλω να γίνω προπονήτρια". Αργότερα, έπαιξε για το δυτικό Michigan Mayhem στο Kalamazoo και για τους Titans της Kansas City στο Women's Alliance, και ήταν στη νικητήρια αμερικανική ομάδα γυναικών στο IFAF το 2013. Το 2016 αποσύρθηκε ως παίκτρια μετά από τραυματισμό.