UPDATE #NOW

5 μεγάλες νίκες που δεν περιμέναμε να συμβούν στην ιστορία των Oscars


The Jennettes

7 Φεβρουαρίου 2020

5 μεγάλες νίκες που δεν περιμέναμε να συμβούν στην ιστορία των Oscars

Καθώς πλησιάζουμε στην ημέρα των 92ων βραβείων Όσκαρ, θυμόμαστε μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες που αποτέλεσαν έκπληξη στην ιστορία των βραβείων.

Κάποιες χρονιές, τα βραβεία όπως θα διαπιστώσετε, δίνονται με σύνεση, ενώ κάποιες άλλες φορές επικρατεί μία γενικότερη αναστάτωση, δημιουργώντας όμως παράλληλα, διαχρονικές αναμνήσεις. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με νίκες που εξέπληξαν πριν την 92η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

1. 1991: Ο Kevin Costner νικά τον Martin Scorsese

Ο Kevin Costner σημείωσε δύο μεγάλες νίκες στα 63α βραβεία Όσκαρ, όταν πήρε δύο χρυσά αγαλματίδια, ένα για την καλύτερη σκηνοθεσία και άλλο ένα για την καλύτερη εικόνα για την ταινία "Dances with Wolves", αφήνοντας πίσω την ταινία του Scorsese "Goodfellas".

2. 1977: Ο "Rocky" αφήνει στην άκρη την ταινία "Taxi Driver" και την ταινία "All the President's Men"

Η ταινία του Sylvester Stallone σχετικά με τον πυγμάχο "Rocky Balboa" από τη Philidelphia, αποσπά το βραβείο της καλύτερης ταινίας, ξεπερνώντας τον "Taxi Driver" και τους "All the President's Men".

3. 1999: Το "Shakespeare in Love" νικά την ταινία "Saving Private Ryan"

Πολλοί πίστεψαν ότι το Όσκαρ για την καλύτερη εικόνα ανήκε στο δράμα του Steven Spielberg για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, η ταινία που απεικονίζει μια ερωτική σχέση μεταξύ του William Shakespeare και της Viola de Lesseps, που υποδύθηκε η Gwyneth Paltrow, ενώ γράφει το αριστούργημα "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", επωφελήθηκε από μια τεράστια εκστρατεία marketing που σχεδιάστηκε από τον κατηγορούμενο, πλέον, Harvey Weinstein.

4. 1942: To "Citizen Kane" αντιμέτωπο με το "How Green Was My Valley"

Το 1942 η ταινία "Citizen Kane" κερδίζει το Όσκαρ της καλύτερης εικόνας, κερδίζοντας την ταινία "How Green Was My Valley". Η ταινία του Orson Welles θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των εποχών.

5. 2006: Οι "Three 6 Mafia" γίνονται το πρώτο hip-hop group που παραλαμβάνει το χρυσό αγαλματίδιο

jenny.gr

Το hip-hop group από το Memphis συγκλόνισε τον κόσμο του κινηματογράφου όταν σημείωσε νίκη στο Όσκαρ για το "It's Hard Out Here for a Pimp", το θεματικό τραγούδι για το "Hustle & Flow", με το οποίο ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους ο Terrence Howard και ο Taraji P. Henson.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: GettyImages