UPDATE #NOW

#Νormalizenormalbodies: Κυτταρίτιδα, ραγάδες και ψωμάκια είναι ευπρόσδεκτα στο νέο body positivity κίνημα που γίνεται viral


17 Φεβρουαρίου 2020

#Νormalizenormalbodies: Κυτταρίτιδα, ραγάδες και ψωμάκια είναι ευπρόσδεκτα στο νέο body positivity κίνημα που γίνεται viral

Το νέο body positivity κίνημα ακούει στο όνομα #normalizenormalbodies και γίνεται viral. Οι γυναίκες μαθαίνουν να αγκαλιάζουν τo σχήμα αλλά και το μέγεθος τους και αποποιούνται αναχρονιστικές ιδέες για το τι σημαίνει να είσαι όμορφος. Πολλά brands, όπως το Aerie, βοηθούν σε αυτό χρησιμοποιώντας διαφορετικά μοντέλα κάθε σωματότυπου, με ραγάδες και ατέλειες, ενώ πλέον δεν επεξεργάζονται τις εικόνες στο photoshop.

Η Ashley Graham και η Iskra Lawrence αλλάζουν τη βιομηχανία της μόδας και ενθαρρύνουν τις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους έτσι ακριβώς όπως είναι.

Το νέο κίνημα ξεκίνησε από η Mik Zazon, η οποία θέλει να καλέσει όλες τις γυναίκες στη συζήτηση για το body positivity, γυναίκες που δεν είναι plus size ούτε όμως και skinny.

Μιλώντας στο Shape.com, η ίδια είπε «Το κανονικό σώμα σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα.

Ο όρος «normal» μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά ο Mik θέλει oι γυναίκες να γνωρίζουν ότι αν δεν ταιριάζουν στις κατηγορίες plus-size, athletic, ή skinny, μπορούν να αποτελούν μέρος του Body positivity κινήματος.

Τα σώματά μας αλλάζουν τόσες φορές καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας και αυτό το κίνημα θυμίζει στις γυναίκες να αγαπούν την εικόνα τους και να μην προσπαθούν να μπουν σε οποιοδήποτε καλούπι.

Ανταποκρινόμενες στο hashtag, γυναίκες από όλον τον κόσμο μοιράζονται στα προσωπικά προφίλ τους στο Instagram, φωτογραφίες όπου ποζάρουν ακομπλεξάριστες με κυτταρίτιδα, ραγάδες, τη χαλάρωση του δέρματος ύστερα από την απώλεια κιλών. Το αποτέλεσμα μετράει περισσότερες από 20.000 δημοσιεύσεις.