UPDATE #NOW

Ο σχεδιαστής Raf Simons αναλαμβάνει co–creative director δίπλα στην Miuccia Prada


Μάρθα Κουμπάνη

26 Φεβρουαρίου 2020

Ο σχεδιαστής Raf Simons αναλαμβάνει co–creative director δίπλα στην Miuccia Prada

Σε συνέντευξη τύπου, ανακοινώθηκε ότι ο Βέλγος Raf Simons αναλαμβάνει τον ρόλο του co–creative director, ισάξιος δίπλα στη Miuccia Prada, ξεκινώντας στις 2 Απριλίου.

Σίγουρα πρόκειται για μια ασυνήθιστη εξέλιξη, με δύο δημιουργούς, ο καθένας με το δικό τυο ύφος και ταυτότητα, να συνεργάζονται. «Αυτή η συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει όλες τις δημιουργικές πτυχές του label Prada, γεννήθηκε μέσα από βαθύ και αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Prada Group. «Είναι μια κοινή απόφαση, που προτάθηκε και προσδιορίστηκε και από τις δύο πλευρές. Ανοίγει έναν νέο διάλογο μεταξύ δύο σχεδιαστών οι οποίοι σήμερα θεωρούνται από τους πιο σημαντικούς και τους πιο επιδραστικούς».

Εμβληματική προσωπικότητα της ιταλικής και παγκόσμιας μόδας, η Miuccia Prada γιόρτασε πέρυσι τα 70 της χρόνια. Είχε αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης δερμάτινων ειδών από τον πατέρα της, το 1978.

Από την άλλη, ο Βέλγος Raf Simons, εργάσθηκε ως creative director στους οίκους Jil Sander, Christian Dior και Calvin Klein, αναπτύσσοντας παράλληλα και το δικό το brand.

«Οι καιροί αλλάζουν, έτσι πρέπει να αλλάζει και η δημιουργικότητα», ανέφερε ο ιταλικός όμιλος.