UPDATE #NOW

 Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα Προέδρος της Δημοκρατίας 


The Jennettes

13 Μαρτίου 2020

 Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα Προέδρος της Δημοκρατίας 

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου, της πρώτης γυναίκας Πρόεδρου στην ιστορία της Ελλάδας. 

Εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό ήταν περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που παρευρίσκονταν  στην τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, συναισθανόμενη την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο, 14 Μαρτίου.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελεί απλώς το σύμβολο της γυναικείας υπεροχής σε μια ηγετική θέση. Η υποψηφιότητά της σημαίνει πολλά περισσότερα από τα υποσυνείδητα και μη, στερεότυπα που αναδύονται μετά από μια τέτοια ανακοίνωση.

Η νέα πρόεδρος Δημοκρατίας, η οποία προτιμά να την αποκαλούν Κατερίνα και όχι Αικατερίνη, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με πλούσια ιστορία και έργο ενώ ο πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η ίδια χαρακτηρίζεται ως μια δραστήρια γυναίκα με εξαιρετική δυναμική ενώ ο λόγος της είναι ικανός να εμπνεύσει και να αποτελέσει πρότυπο έμπνευσης.  

Ως δικαστής και πρόεδρος του ΣτΕ, η κυρία Σακελλαροπούλου δεσπόζει στον χώρο της Δικαιοσύνης και εμπλέκεται ενεργά στις υποθέσεις προστασίας του Περιβάλλοντος. Με καταγωγή από την Ξάνθη, η σπουδαία δικαστής είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η επαγγελματική της πορεία είναι μακρά και εξέχουσα.