UPDATE #NOW

Κλείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω κορωνοϊού - Δείτε τη λίστα με τα καλύτερα διαδικτυακά μουσεία


The Jennettes

13 Μαρτίου 2020

Κλείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω κορωνοϊού - Δείτε τη λίστα με τα καλύτερα διαδικτυακά μουσεία

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν και αυτή τη φορά σχετίζονται με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι κλείνουν λόγω κορωνοϊού με ισχύ μέχρι και τις 30 Μαρτίου, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η απόφαση να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ήταν απαραίτητη εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Aυτή είναι η σχετική ανακοίνωση:

«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα  το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης. Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων».

jenny.gr

Αν θέλετε όμως να περάσετε δημιουργικό χρόνο μένοντας στο σπίτι σας αυτές τις ημέρες, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε διαδικτυακά μερικά από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου. Πολλά από τα κορυφαία μουσεία στον κόσμο έχουν κυκλοφορήσει έργα και συλλογές τους online, προσφέροντας μια μοναδική περιήγηση σε κάθε χρήστη. Από το μουσείο του Λούβρου μέχρι  το μουσείο του Vincent Van Gogh.

Για άλλη μια φορά η τεχνολογία μας δείχνει πως μπορεί να είναι σύμμαχός μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα έστω και από μακριά να ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία εκπαίδευσης.

Ανακαλύψτε τα μουσεία στα οποία μπορείτε να γίνετε διαδικτυακοί επισκέπτες εδώ και απολαύστε μια διαδικτυακή ξενάγηση, είτε μόνοι σας είτε με τα παιδιά σας.