UPDATE #NOW

#Μένουμε_σπίτι: Χιλιάδες πολίτες χειροκρότησαν από τα μπαλκόνια τους γιατρούς και νοσηλευτές


The Jennettes

16 Μαρτίου 2020

#Μένουμε_σπίτι: Χιλιάδες πολίτες χειροκρότησαν από τα μπαλκόνια τους γιατρούς και νοσηλευτές

#Μένουμε_σπίτι και χθες βγήκαμε στο μπαλκόνι μας για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που προσπαθούν καθημερινά να βοηθήσουν όλους τους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ιό, αλλά και φυσικά και όλους τους υπόλοιπους. 

Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν ένα τεράστιο χειροκρότημα. Όπως στην Ισπανία και την Ιταλία, έτσι και στην Ελλάδα βγήκε πολύς κόσμος στο μπαλκόνι για να τους χειροκροτήσει για όλο τον αγώνα και την προσπάθειά τους.

Το κάλεσμα των πολιτών άρχισε να δημιουργείται στα social media:

«Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για μας. Τους ανθρώπους του Συστήματος Υγείας. Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας, για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν. Και όχι μόνο – για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς», ανέφερε το κείμενο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Πιστοί στο διαδικτυακό κάλεσμα, αρκετοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να επευφημούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, χειροκροτώντας και φωνάζοντας «μπράβο» και «είμαστε μαζί σας».

Μήνυμα συμπαράστασης σε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον κορωνοϊό, έστειλαν απόψε χιλιάδες Θεσσαλονικείς σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Είχε προηγηθεί διαδικτυακό κάλεσμα, εμπνευσμένο από την Ισπανία όπου ανάλογη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο.