UPDATE #NOW

Η Apple συστήνει στο κοινό το νέο της app για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Covid- 19


The Jennettes

28 Μαρτίου 2020

Η Apple συστήνει στο κοινό το νέο της app για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Covid- 19

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολλών τεχνολογικών επιτευγμάτων με στόχο την πρόληψη και την εξάλειψή του. Η Apple μόλις έκανε γνωστή την ίδρυση μίας νέας πλατφόρμας που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους χρήστες για μία αποτελεσματικότερη καθοδήγηση ως προς τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής αν κάποιος έχει νοσήσει, ώστε να μην μεταφέρει τον ιό στους γύρω του αλλά και για τη σωστή πρόληψη.

Σε συνεργασία με το Centers for Disease Control and Prevention, η Apple συστήνει στο κοινό το ολοκαίνουριο δωρεάν της app και το σχετικό website, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον Covid- 19. Η εφαρμογή αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στις ΗΠΑ, καθώς παρέχει μια πλήρη ενημέρωση σχετικά με την προστασία της υγείας των ατόμων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όταν ανοίγετε το app ή το website και κλικάρετε στο "Start Screening", καλείστε να απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων για πιθανά συμπτώματα, αλλά και προηγούμενες κοινωνικές επαφές που θα μπορούσαν να έχουν θέσει την υγεία σας σε κίνδυνο. Έπειτα, λαμβάνετε μερικές προτάσεις για τα επόμενα βήματά σας και την αυτοαπομόνωσή σας, αλλά και για το αν κρίνεται απαραίτητο να υποβληθείτε στο test για τον ιό. Επίσης, θα σας έρθει σχετική ενημέρωση για το αν πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον σύμβουλο υγείας ή τον προσωπικό σας γιατρό, καθώς σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, το συγκεκριμένο app σας προτείνει τις σωστές κινήσεις, χωρίς ωστόσο να αντικαθιστά την παροχή ειδικών ιατρικών οδηγιών.