UPDATE #NOW

Ο ΟΗΕ προτρέπει να «εργαστούμε μαζί ως μία ανθρώπινη οικογένεια» για την καταπολέμηση της πανδημίας


24 Απριλίου 2020

Ο ΟΗΕ προτρέπει να «εργαστούμε μαζί ως μία ανθρώπινη οικογένεια» για την καταπολέμηση της πανδημίας

O Antonio Guterres, Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, στο μήνυμά του για τη Διεθνή Ημέρα Πολυμέρειας και Διπλωματίας για την Ειρήνη, ανέδειξε τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας για την καταπολέμηση του κορωνοΐού.

«Σε αυτή την καίρια στιγμή για τη διεθνή συνεργασία, σε αυτό το επετειακό έτος της 75ης επετείου των Ηνωμένων Εθνών, ας προσπαθήσουμε μαζί να υλοποιήσουμε το όραμα των ιδρυτών μας για ένα υγιές, ισότιμο, ειρηνικό και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους», σημειώνει ο Guterres. «Πρέπει να αντλήσουμε τα κατάλληλα διδάγματα για τις αδυναμίες και τις ανισότητες που έχει αποκαλύψει ο ιός και να κινητοποιήσουμε επενδύσεις στην εκπαίδευση, τα συστήματα υγείας, την κοινωνική προστασία και την ανθεκτικότητα», πρόσθεσε.

Ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη «να εργαστούμε μαζί ως μία ανθρώπινη οικογένεια» για την καταπολέμησή του. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε ζωές και να μετριάσουμε την οικονομική και κοινωνική καταστροφή», είπε. «Έχουμε τώρα την ευκαιρία να ανακάμψουμε καλύτεροι απ' ό,τι στο παρελθόν στοχεύοντας σε χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμες οικονομίες και κοινωνίες». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, σημειώνει ότι δεν είναι αρκετό να διακηρύττουμε τις αρετές της πολυμέρειας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε την πρόσθετη αξία της. «Η διεθνής συνεργασία πρέπει να προσαρμοστεί στους καιρούς που αλλάζουν», συμπληρώνει.