UPDATE #NOW

Φεστιβάλ Καννών: Το λαμπερό κινηματογραφικό event δεν θα διεξαχθεί ούτε εικονικά, φέτος


The Jennettes

12 Μαΐου 2020

Φεστιβάλ Καννών: Το λαμπερό κινηματογραφικό event δεν θα διεξαχθεί ούτε εικονικά, φέτος

Ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς κινηματογράφου, που διεξάγεται στις Κάννες της Γαλλίας, μία φορά το χρόνο και θα ξεκινούσε υπό άλλες συνθήκες σήμερα, δεν πρόκειται να διεξαχθεί φέτος, ούτε εικονικά δεδομένων των συνθηκών που βιώνει σχεδόν όλος ο πλανήτης εξαιτίας του Covid- 19. 

Η online εκδοχή του κινηματογραφικού event απορρίφθηκε, όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του ο διευθυντής του φεστιβάλ, Thierry Fremaux. Η ετήσια εκδήλωση θα παρουσιάσει ωστόσο, μια επιλογή ταινιών στις αρχές Ιουνίου και θα συνεργαστεί με πολλά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Βενετίας. Όπως δήλωσε επίσημος εκπρόσωπος του φεστιβάλ, «Μια φυσική έκδοση του φεστιβάλ φαίνεται περίπλοκη να οργανωθεί, οπότε προχωράμε με μια ανακοίνωση ταινιών στις αρχές Ιουνίου».

Ο Fremaux δήλωσε πως τον Ιούνιο θα ανακοινώσει μόνο μια λίστα με ταινίες που ήταν μέρος του ρόστερ και είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε αίθουσες από τώρα έως την επόμενη άνοιξη. Σε αυτές τις ταινίες θα δοθεί μια ετικέτα «Κάννες 2020». Παράλληλα, η διαδικασία επιλογής για το φεστιβάλ του επόμενου έτους θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Ορισμένες ταινίες που επιλέχθηκαν για αυτήν την έκδοση και έχουν καθυστερήσει την κυκλοφορία τους κατά ένα έτος θα ληφθούν υπόψη για την έκδοση του 2021. 

Η online εκδοχή της Αγοράς των Καννών θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι και τις 26 Ιουνίου. Η τύχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ωστόσο, αναμένεται να αποφασιστεί στο τέλος του μήνα. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε πως πριν από μερικούς μήνες, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ των Καννών ετοιμάζονταν για την μεγάλη αυλαία, που θα άνοιγε στις 12 Μαΐου στις Κάννες, προκειμένου να υποδεχθεί το πιο σπουδαίο και λαμπερό κινηματογραφικό event σε όλο τον κόσμο.