UPDATE #NOW

ΟΗΕ: «Η πανδημία επιδεινώνει τις δυσκολίες για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα»


The Jennettes

18 Μαΐου 2020

ΟΗΕ: «Η πανδημία επιδεινώνει τις δυσκολίες για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα»

«Ο κόσμος τιμά τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων» ανέφερε σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Gutteres.

«Ήδη αντιμέτωπα με προκαταλήψεις, επιθέσεις και δολοφονίες μόνο και μόνο γι' αυτό που είναι ή για το πρόσωπο που αγαπούν, πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα βιώνουν ένα αυξημένο στίγμα ως αποτέλεσμα του ιού αλλά και νέα εμπόδια όταν αναζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

 Ο γ.γ, του ΟΗΕ επισημαίνει πως υπάρχουν αναφορές ότι η αστυνομία κάνει κατάχρηση των οδηγιών για τον COVID-19, στοχοποιώντας τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τις οργανώσεις τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει πως καθώς η πανδημία εξελίσσεται, τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να υπογραμμίζουν αυτές αλλά κι άλλες αδικίες, όπως και την ανάγκη άπαντες να προστατεύονται και να συμπεριλαμβάνονται στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ανάλογη και η ανάρτηση που έκανε και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων η ΠτΔ στο μήνυμά της.

jenny.gr

Όπως και ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Fancois Hollande δημοσίευσε ανάλογο μήνυμα στο Instagram: «Σήμερα και αύριο, ας ενεργήσουμε για να τερματίσουμε τις διακρίσεις, την επιθετικότητα και τις αντιλήψεις εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων. Ας συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις της ισότητας, της ελευθερίας και ας αγωνιστούμε ενάντια στην ομοφοβία, τη λεσβοφοβία, την τρανσοφοβία».