Αρχίζουν τα μέτρα για τον «Μεγάλο Περίπατο» -Χωρίς αυτοκίνητα για τουλάχιστον 3 μήνες συγκεκριμένες οδοί στην Αθήνα

The Jennettes
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Τα έργα για την υλοποίηση του «Μεγάλου Περίπατου» της Αθήνας, με συνολικό μήκος 6,8 χιλιόμετρα, θα ενοποιήσει το ιστορικό κέντρο, και ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που επικύρωσε την πρόταση του Δήμου, απαγορεύεται τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες, με τη δυνατότητα παράτασης για ακόμα τρεις, η κυκλοφορία στην περιοχή που οριοθετούν οι οδοί : Μητροπόλεως - Ερμού - Αθηνάς - Σταδίου  -Μητροπόλεως όπως και στο τμήμα της οδού Ερμού, από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγίων Ασωμάτων. Σε ολόκληρη την οδό Σταδίου η κυκλοφορία θα γίνεται κανονικά.

Ακόμα, θα τεθούν σε εφαρμογή και προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα καθώς και διάφορες ρυθμίσεις που θα αυξήσουν τον χώρο για την εξυπηρέτηση των πεζών και για τις ήπιες μορφές μετακίνησης στις οδούς Πανεπιστημιου, Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού και Σταδίου (από την οδό Καραγιώργη Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως).

Εξαιρούνται από τα προγραμματισμένα μέτρα, τα οχήματα των μόνιμων κατοίκων των περιοχών αυτών, μέσα μαζικής μεταφοράς, επαγγελματικά οχήματα καθώς και οχήματα που κινούνται από και προς τους χώρους στάθμευσης.