UPDATE #NOW

Το πρωτοσέλιδο των New York Times με τα ονόματα των νεκρών από κορωνοϊό συγκλονίζει


The Jennettes

25 Μαΐου 2020

Το πρωτοσέλιδο των New York Times με τα ονόματα των νεκρών από κορωνοϊό συγκλονίζει

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, θέλοντας να σηματοδοτήσει την επικείμενη υπέρβαση του τρομερού ορίου των 100.000 νεκρών από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, αφιέρωσε την πρώτη σελίδα της στη μνήμη χιλίων από τους νεκρούς αυτούς και γράφει για καθέναν τους πώς ήταν η ζωή του.

«Αυτοί οι 1.000 άνθρωποι εδώ δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόλις ένα τοις εκατό του συνόλου. Κανένας τους δεν ήταν ένας απλός αριθμός», γράφει η εφημερίδα, παρουσιάζοντας την πρώτη σελίδα της, που καλύπτεται ολόκληρη από ένα πυκνογραμμένο κείμενο. 

https://instagram.com/p/CAjxp4Anhj-/

Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin, είναι μέρος ενός ευρύτερου project της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular, όπου συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από 1.000 επικήδειους θυμάτων. Ωστόσο το εξώφυλλο κατάφερε να χωρέσει μόλις το 1% των νεκρών στη χώρα. Η Landon εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να προσωποποιήσουν την τραγωδία, σε μια περίοδο που τόσο οι ρεπόρτερ όσο και οι αναγνώστες έχουν «κουραστεί» από την διαρκή αναμετάδοση πληροφοριών για την πανδημία.

Οι Ηνωμένες Πολιτέιες είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με περισσότερους από 97.000 θανάτους και περισσότερα από 1.600.000 κρούσματα σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα. Το ξεπέρασμα του ορίου των 100.000 νεκρών μοιάζει απλώς ζήτημα ημερών.