UPDATE #NOW

Πάνω από 5 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη - Πώς ο Covid-19 άλλαξε τις ζωές μας


The Jennettes

26 Μαΐου 2020

 Πάνω από 5 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη - Πώς ο Covid-19 άλλαξε τις ζωές μας

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια παγκοσμίως, με την Λατινική Αμερική να ξεπερνά την τελευταία εβδομάδα τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθημερινά.

Η εξάπλωση της πανδημίας μοιάζει να εισέρχεται σε νέα φάση, αφού αρχικά κορυφώθηκε στην Κίνα τον Φεβρουάριο πριν ακολουθήσουν ξεσπάσματα μεγάλης έκτασης σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. Μάλιστα, με αφορμή τη Memorial Day στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις μνήμης. Σε ολόκληρη την Αμερική, σε κάθε πολιτεία, σε κάθε επίπεδο οι τοπικές και πολιτειακές αρχές τιμούν με επετειακές εκδηλώσεις μνήμης τους νεκρούς των ΗΠΑ από το 1868 μέχρι σήμερα, τους νεκρούς ήρωες τους που έπεσαν στα πεδία των μαχών εντός ή εκτός αμερικανικής επικράτειας. Η πανδημία έφερε μικρότερες εορταστικές εκδηλώσεις για τη Memorial Day. Οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν μικρές πομπές και διαδικτυακά αφιερώματα αντί για τις μεγαλοπρεπείς παρελάσεις που συνηθίζονταν.

https://instagram.com/p/CAoqAF8j6T7/

Η Λατινική Αμερική κατέγραψε περίπου το ένα τρίτο των 91.000 κρουσμάτων μόλυνσης αυτή την εβδομάδα. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αναλογεί από ένα 20%.

jenny.gr

O oικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού

jenny.gr

Το κλείσιμο των συνόρων και το lockdown ανάγκασαν τις επιχειρήσεις να κλείσουν προσωρινά και το παγκόσμιο εμπόριο ουσιαστικά να σταματήσει. Οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προβλέπουν ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν θα επιβραδυνθεί μόνο το 2020, αλλά θα συρρικνωθεί.

Η ανεργία των ΗΠΑ από το 1920

jenny.gr

Η ανεργία στις ΗΠΑ βρίσκεται σήμερα στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία 100 χρόνια.

Οι επιπτώσεις που είχε το lockdown στο περιβάλλον

jenny.gr

Πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού βρισκόταν κάτω από κάποια μορφή lockdown στα τέλη Απριλίου, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη συντριβή άνθρακα που καταγράφηκε. Δεδομένα από πολλαπλούς περιβαλλοντικούς οργανισμούς αποκάλυψαν την πλήρη έκταση της μαζικής μείωσης της οδικής και εναέριας κυκλοφορίας στο περιβάλλον, με κάποιες εκτιμήσεις να υποδηλώνουν ότι έχει οδηγήσει σε περίπου 11.000 λιγότερους θανάτους από την ατμοσφαιρική ρύπανση μόνο στην Ευρώπη.

Επιπτώσεις στα ταξίδια, στην κοινωνικοποίηση και σε άλλες συμπεριφορές

jenny.gr

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες επιδράσεις που είχε το lockdown του κορωνοϊού στην καθημερινή μας ζωή ήταν στο ποσό που ταξιδεύουμε, με την εμπορική εναέρια κυκλοφορία να μειώνεται στο ένα τέταρτο περίπου των επιδημικών επιπέδων της. Αυτές οι τάσεις αρχίζουν να αντιστρέφονται καθώς τα περιοριστικά μέτρα σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να χαλαρώνουν, αλλά η έρευνα δείχνει ότι οι επιπτώσεις στη συμπεριφορά μας μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο.

Πηγή φωτογραφιών: Independent