UPDATE #NOW

Η ιστορική αποστολή των Space X - NASA στο διάστημα αναβλήθηκε λόγω καιρού


The Jennettes

28 Μαΐου 2020

Η ιστορική αποστολή των Space X - NASA στο διάστημα αναβλήθηκε λόγω καιρού

Μόλις 17 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη εκτόξευση (στις 23:33 ώρα Ελλάδας), ο καιρός «έκλεισε» στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στο Ακρωτήριο Canaveral της Florida, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ιστορική επανδρωμένη αποστολή της SpaceX σε συνεργασία με την NASA με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

To χρονικό «παράθυρο» για την εκτόξευση ήταν σχεδόν στιγμιαίο και δεν επέτρεπε ολιγόλεπτη ή άλλη αναβολή. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, δέκα λεπτά μετά την ώρα εκτόξευσης, οι καιρικές συνθήκες ήταν ικανοποιητικές. Η εκτόξευση επρόκειτο να είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή από αμερικανικό έδαφος με αμερικανικό πύραυλο από το 2011. Η επόμενη προσπάθεια προγραμματίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαΐου.

Για τη συγκεκριμένη αποστολή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί τα τελευταία εννέα χρόνια, μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων, οι ΗΠΑ έπρεπε να βασίζονται στα ρωσικά Soyuz για να στέλνουν αστροναύτες στο διάστημα.

https://instagram.com/p/CAtAjw9l3z9/

Επιπλέον η NASA σκοπεύει στο μέλλον να «αγοράζει» υπηρεσίες μεταφοράς των αστροναυτών από τον ιδιωτικό τομέα και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τη συνεργασία της με την SpaceX.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: instagram/spaceX