UPDATE #NOW

Οι υπάλληλοι του Facebook διαμαρτύρονται για την άρνηση του Mark Zuckerberg να δράσει εναντίον του Donald Trump


2 Ιουνίου 2020

Οι υπάλληλοι του Facebook διαμαρτύρονται για την άρνηση του Mark Zuckerberg να δράσει εναντίον του Donald Trump

Yπάλληλοι του Facebook έκαναν «εικονική απεργία» διαμαρτυρόμενοι για την στάση του ιδρυτή της σελίδας, Mark Zuckerberg, απέναντι στον Donald Trump.

Σύμφωνα με τους New York Times και το CNN, μία μικρή μερίδα υπαλλήλων, αποχώρησε από την δουλειά την Δευτέρα, θέλοντας να δείξουν την δυσαρέσκειά τους για την στάση του Mark Zuckerberg προς τον Donald Trump, όσον αφορά τα δημοσιεύματα του Αμερικανού προέδρου την περασμένη εβδομάδα.

Αποφάσισαν να μην εργαστούν, αλλά σύμφωνα με πηγή του CNN, ο οργανισμός δεν θα αντιδράσει στην κίνηση αυτή. Την περασμένη εβδομάδα ο Donald Trump, με αφορμή τον διαδικτυακό «πόλεμο» με το twitter, αποφάσισε να προχωρήσει σε διάταγμα, με το οποίο περιορίζει τις δυνατότητες ελεύθερης έκφρασης στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μιλώντας με πολύ υποτιμητικά σχόλια.

Ο Mark Zuckerberg ωστόσο, σε αντίθεση με το twitter, δεν εναντιώθηκε στον Donald Trump, κάτι που φαίνεται πως ενόχλησε αρκετούς εργαζόμενους της πλατφόρμας του Facebook.
Ο Τζέισον Στίρμαν, επικεφαλής σχεδιασμού στο facebook, είπε πως διαφωνεί με την στάση του Mark Zuckerberg, που αποφάσισε «να μην κάνει τίποτα στα posts του Τραμπ». «Δεν είμαι ο μόνος εδώ στο Facebook. Δεν υπάρχει ουδέτερη στάση σε θέματα ρατσισμού», έγραψε σε λογαριασμό στο twitter.

«Το να δίνουμε στην πλατφόρμα το δικαίωμα να υποκινούν βία και να προβάλουν παραπληροφόρηση, είναι απαράδεκτο, άσχετα με το ποιος είσαι και αν αξίζει τον κόπο», είπε με την σειρά του ο Αντριου Κρόου, επικεφαλής του σχεδιασμού της πλατφόρμας του FB. «Διαφωνώ με την στάση του Μαρκ και θα εργαστώ για να υπάρξουν αλλαγές».