UPDATE #NOW

Νέα αλλαγή έρχεται στo Μessenger- Θα βάλει τέλος στα αδιάκριτα βλέμματα στα μηνύματά μας


17 Ιουνίου 2020

Νέα αλλαγή έρχεται στo Μessenger- Θα βάλει τέλος στα αδιάκριτα βλέμματα στα μηνύματά μας

Ανησυχείτε συχνά για το, αν τα μηνύματά σας στο Messenger, είναι ασφαλή;

Tο Facebook δοκιμάζει ήδη μια νέα λειτουργία για iOS που θα βάλει μια και καλή τέλος, στα αδιάκριτα βλέμματα στη διαδικτυακή ζωή σας. Πολύ σύντομα, οι χρήστες του Messenger θα μπορούν να "ασφαλίζουν" τις ιδιωτικές τους συνομιλίες με το Face ID ή το Touch ID, καθώς το Facebook προσπαθεί να συμπεριλάβει αυτήν τη λειτουργία σε μία από τις μελλοντικές ενημερώσεις της εφαρμογής.

Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν εάν απαιτείται έλεγχος ταυτότητας κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή ή μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά την οποία δεν τη χρησιμοποίησαν. Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας είναι ήδη διαθέσιμος στο WhatsApp, όπως και η κρυπτογράφηση σε κάθε σημείο της εφαρμογής. Μέχρι στιγμής, το Messenger δεν διέθετε κάτι αντίστοιχο, όμως προσέφερε μια λειτουργία που οι χρήστες γνώριζαν ως "μυστική συνομιλία", η οποία είναι κρυπτογραφημένη.  

Όπως αναφέρεται η δυνατότητα ελέγχου μέσω Face ID και Touch ID θα προστατεύει την ιδιωτικότητα της εφαρμογής, και όχι μόνο συγκεκριμένων μηνυμάτων.  Εκπρόσωπος του Facebook, τόνισε χαρακτηριστικά:  «Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες περισσότερες επιλογές και στοιχεία ελέγχου για την προστασία των προσωπικών τους μηνυμάτων και πρόσφατα ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε μια λειτουργία που θα σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή Messenger, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Είναι ένα πρόσθετο επίπεδο απορρήτου για να αποτρέψετε την πρόσβαση άλλων μηνυμάτων σε κάποιον άλλο».