UPDATE #NOW

Η συγκινητική ιστορία ενός ζευγαριού που πέθανε με διαφορά λίγων λεπτών μετά από 53 χρόνια γάμου


The Jennettes

2 Ιουλίου 2020

Η συγκινητική ιστορία ενός ζευγαριού που πέθανε με διαφορά λίγων λεπτών μετά από 53 χρόνια γάμου

Η Betty και ο Curtis Tarpley κατάφεραν να είναι μαζί σχεδόν σε όλη τους τη ζωή, αποδεικνύοντας πως η αγάπη αψηφά κάθε δυσκολία όταν είναι αληθινή.

Το ζευγάρι που έκλεισε μαζί 53 χρόνια γάμου, πέρασε μαζί και τις τελευταίες ώρες της ζωής του. Για την ακρίβεια, η Betty και ο Curtis έκλεισαν μαζί τα μάτια τους μετά τη μάχη τους με τον κορωνοϊό με διαφορά μόλις λίγων λεπτών, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Η 80χρονη Betty ένιωθε αδιάθετη για αρκετές ημέρες ώσπου μεταφέρθηκε από τον γιο της σε νοσοκομείο του Τέξας, όπου και διαγνώστηκε με Covid-19. Η ίδια εισήχθη στην εντατική στις 9 Ιουνίου και μόλις δύο μέρες μετά, στο ίδιο νοσοκομείο μπήκε με παρόμοια συμπτώματα και ο 79χρονος σύζυγός της. 

Μάλιστα, οι δυο τους μπήκαν στην ίδια μονάδα εντατικής θεραπείας από το προσωπικό του νοσοκομείου για να είναι ο ένας κοντά στον άλλον. Η κατάσταση υγείας της 80χρονης Betty άρχισε να επιδεινώνεται ενώ ο Tim έδειχνε να είναι καλύτερα, και οι δύο όμως παρέμειναν μαζί για να δίνουν ο ένας δύναμη στον άλλον και να υπερνικήσουν τον ιό. 

Ωστόσο, όταν οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η Betty δεν θα τα καταφέρει και είναι η ώρα να «φύγει», αποφάσισαν να ενημερώσουν τον πατέρα τους, ενώ δεν παρέλειψαν να του τονίσουν πόσο τον αγαπάει. Μετά την είδηση, η κατάσταση του Curtis επιδεινώθηκε σημαντικά, καθώς άρχισε να παρουσιάζει μειωμένο οξυγόνο. 

jenny.gr
Πηγή φωτογραφίας: ABC News

Όπως ανέφεραν οι νοσηλευτές και οι γιατροί του νοσοκομείου, "Το σωστό ήταν να τους βάλουμε μαζί". Με αρκετή δυσκολία, εξαιτίας της επιδεινωμένης κατάστασής της, το προσωπικό κατάφερε να μετακινήσει τη Betty στο δωμάτιο που ήδη βρισκόταν ο σύζυγός της, ο οποίος όταν ενημερώθηκε ότι ήταν δίπλα του, προσπάθησε να γυρίσει στο πλάι και να την κοιτάξει, αλλά ήταν τόσο αδύναμος, που τελικά δεν μπόρεσε.

Ωστόσο, η νοσοκόμα που τους έβαλε μαζί, αναφέρει: «Άνοιξε τα μάτια του. Κατάλαβε τι του είπαμε. Ήξερε πως εκείνη ήταν εκεί μαζί του». Στη συνέχεια, εκείνη τους βοήθησε ο ένας να κρατήσει το χέρι του άλλου. Η Betty απεβίωσε μόλις 20 λεπτά μετά τη στιγμή που βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τον αγαπημένο της, ο οποίος κατέληξε μετά από 45 λεπτά. «Πιστεύω ότι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να "μιλάνε" με την ψυχή τους ή με μία δική τους, ιδιαίτερη γλώσσα. Ήξερε τόσο καλά ο ένας τον άλλο που τα λόγια περίσσευαν», περιγράφει ο γιος τους, Tim.

jenny.gr
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ABC News

Η Betty και ο Curtis έζησαν μαζί σχεδόν σε όλη τους τη ζωή και δεν αποχωρίστηκαν ο ένας τον άλλον ούτε στο μακρινό ταξίδι. Πήγαν στο ίδιο σχολείο, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά. Η ιστορία τους αποτελεί πρότυπο και αποδεικνύει ότι η αγάπη όταν είναι αληθινή, δεν εξαντλείται ποτέ!