UPDATE #NOW

Ο Dalai Lama γιόρτασε τα 85α γενέθλια του, κυκλοφορώντας το πρώτο του μουσικό άλμπουμ


The Jennettes

7 Ιουλίου 2020

Ο Dalai Lama γιόρτασε τα 85α γενέθλια του, κυκλοφορώντας το πρώτο του μουσικό άλμπουμ

O Dalai Lama χθες έγινε 85 χρονών και σκέφτηκε να το γιορτάσει με έναν πολύ διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο. 

Προκειμένου να γιορτάσει την προσωπική του Πρωτοχρονιά, ο 14ος Dalai σκέφτηκε να κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ με διδαχές και μάντρας. Το άλμπουμ με τίτλο, "Ο Εσωτερικός Κόσμος" ξεκινά με το κομμάτι που τιτλοφορείται, "Μία από τις αγαπημένες μου προσευχές" και συνεχίζει με απαγγελίες του Dalai Lama για τον διαλογισμό και με σοφά ρητά, που συνοδεύονται από μουσική. 

https://instagram.com/p/B67t9lWp7QT/

O Dalai Lama πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο, θα προσφέρει γαλήνη στο χάος που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας και όσων ακολούθησαν μετά τον θάνατο του George Floyd. "Η μουσική είναι ικανή να εξαλείφει τις διαφορές μας. Μας επιστρέφει πάντα στην αληθινή μας φύση. Ο σκοπός της ζωής μου είναι να υπηρετώ όσα περισσότερα μπορώ. Η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με έναν μοναδικό τρόπο που εγώ ο ίδιος αδυνατώ", προσθέτει ο ίδιος. 

Η συγκεκριμένη ιδέα προέκυψε όταν μια μαθήτριά του από τη Νέα Ζηλανδία, η μουσικός Junelle Kunin, επικοινώνησε το 2015 για να του το προτείνει και προς έκπληξή της εκείνος δέχτηκε. Το ιδιαίτερο project περιλαμβάνει 11 κομμάτια, τα οποία ηχογράφησε η Jynelle ενώ ο σύζυγός της, Abraham Kunin συνέθεσε τη μουσική. 

Παρόλο που αυτό το άλμπουμ αποτελεί το πρώτο μουσικό εγχείρημα του Dalai Lama, ο ίδιος είχε ανέβει στη σκηνή του Glastonbury Music Festival το 2015, μεταφέροντας ένα μήνυμα συμπόνιας και αμοιβαίας κατανόησης. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ dalailama

 

TAGS