UPDATE #NOW

Ακτιβιστές έγραψαν με τεράστια κίτρινα γράμματα το σύνθημα «Black Lives Matter» έξω από τον πύργο του Donald Trump στη Νέα Υόρκη


The Jennettes

10 Ιουλίου 2020

Ακτιβιστές έγραψαν με τεράστια κίτρινα γράμματα το σύνθημα «Black Lives Matter» έξω από τον πύργο του Donald Trump στη Νέα Υόρκη

«Οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές στην πόλη μας και οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής» τόνισε ο Bill De Blasio, προτού ενώσει τις δυνάμεις του με τους εργαζόμενους του δήμου και τους ακτιβιστές για να ζωγραφίσουν με ζωηρό κίτρινο πάνω στην άσφαλτο το σύνθημα του κινήματος που σαρώνει τις ΗΠΑ, ιδίως μετά τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Τεράστια κίτρινα γράμματα που σχηματίζουν το σύνθημα «Black Lives Matter» κοσμούν πλέον τον δρόμο έξω από το Trump Tower στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. «Ας δείξουμε στον Donald Trump αυτό που δεν καταλαβαίνει. Ας το ζωγραφίσουμε μπροστά στο κτίριό του για εκείνον» πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Ανάλογα graffiti και mural σχεδιάζονται και για τα πέντε διαμερίσματα της Νέας Υόρκης. Ο Trump Τραμπ επέκρινε την απόφαση του Blasio για το mural του Black Lives Matter στο δρόμο έξω από το Trump Tower, λέγοντας πως αυτό «υποβαθμίζει την πολυτέλεια της λεωφόρου».

«Ίσως η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ μας αστυνομία που έχει αδρανοποιηθεί και περιφρονηθεί από ένα δήμαρχο που τη μισεί και δεν τη σέβεται, δεν αφήσει το σύμβολο μίσους στον σπουδαιότερο δρόμο της Νέας Υόρκης. Ξόδεψε τα λεφτά στη μάχη κατά του εγκλήματος καλύτερα» έγραψε μεταξύ άλλων ο Trump.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Twitter/Mayor Bill De Blasio