Ο Justin Timberlake ζητά την απομάκρυνση των αγαλμάτων που θυμίζουν το αποικιακό παρελθόν των ΗΠΑ

The Jennettes
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Ο Justin Timberlake ζητά να αφαιρεθούν όλα τα αγάλματα που υπενθυμίζουν την άθλια ιστορία καταπίεσης και το αποικιακό παρελθόν των ΗΠΑ.

Ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός μοιράστηκε τις σκέψεις του σε μία ανάρτησή του και ένα video 3 περίπου λεπτών στο Instagram. «Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι είμαι από το Tennessee, μια πολιτεία που τυγχάνει να είναι το σπίτι πολλών ομοσπονδιακών μνημείων. Ακούω προσεκτικά τις τρέχουσες συζητήσεις σχετικά με το τι να κάνουμε με αυτά τα αγάλματα και θέλω πραγματικά να αφιερώσω ένα λεπτό για να μιλήσω γι 'αυτό. Όταν διαμαρτυρόμαστε για τον ρατσισμό στην Αμερική, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι διαμαρτυρόμαστε για την ίδια την Αμερική. Γιατί υπάρχει αυτή η αντίδραση; Επειδή η Αμερική χτίστηκε από άνδρες που πίστευαν και επωφελήθηκαν από τον ρατσισμό. Απλούστατο.» έγραψε μεταξύ άλλων.

https://instagram.com/p/B3nOsF0B5_B/

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, λοιπόν» συνέχισε «αυτοί οι άντρες που ήταν υπερήφανοι που είχαν στην κατοχή τους και κακοποίησαν μαύρους ακόμα τιμώνται σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν περίπου 1.848 ομοσπονδιακά αγάλματα στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από τους μισούς βρίσκονται στον νότο και  αυτό δεν είναι αποδεκτό. Κανείς δεν πρέπει να προστατεύει την κληρονομιά των ομοσπονδιακών ηγετών και των ιδιοκτητών σκλάβων. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, αυτά τα μνημεία πρέπει να αφαιρεθούν. Αλλά ας θυμηθούμε: Η αφαίρεση αυτών των αγαλμάτων δεν σβήνει την άθλια ιστορία καταπίεσης της χώρας μας, η αφαίρεσή τους είναι σύμβολο σεβασμού για τους μαύρους στην Αμερική και είναι ένα βήμα προς την πρόοδο και την πραγματική ισότητα για όλους» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Justin Timberlake.