UPDATE #NOW

«Cinéma sur l’eau»: Το πρώτο πλωτό σινεμά στο Παρίσι


The Jennettes

10 Ιουλίου 2020

«Cinéma sur l’eau»: Το πρώτο πλωτό σινεμά στο Παρίσι

Το «Cinéma sur l’eau», το σινεμά πάνω στο νερό, θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στον Σηκουάνα, που διασχίζει την πόλη του φωτός.

Η γαλλική πρωτεούσα αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο της πλωτό σινεμά στις 18 Ιουλίου. Η κινηματογραφική νύχτα θα διεξαχθεί με σκοπό να εορταστεί η επιστροφή των «Paris Plages», ένα ετήσιο event με προσωρινές παραλίες στην γαλλική πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι το «Le Grand Bain» του Gilles Lellouche, ενώ ακόμη θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «A Corona Story» του Victor Mirabel.

jenny.gr

Οι θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν την ταινία σε 38 ηλεκτρικές βάρκες σε απόσταση η μία από την άλλη. Η κάθε βάρκα που θα επιπλέει στον διάσημο γαλλικό ποταμό, χωρά 6 άτομα. Καθώς η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μέρος σε μια λοταρία για να κερδίσουν την πολυπόθητη θέση.

jenny.gr

Όσοι δεν σταθούν τυχεροί, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την προβολή από τις 150 ξαπλώστρες, που θα είναι τοποθετημένες στις όχθες του Σηκουάνα.

Πηγή φωτογραφιών: Boredpanda