UPDATE #NOW

6 παράξενα πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζατε για το Facebook


The Jennettes

12 Ιουλίου 2020

6 παράξενα πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζατε για το Facebook

Όταν στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, δημιουργήθηκε η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αρχικά ονομαζόταν "thefacebook.com", γοήτευσε τους χρήστες από τους πρώτους μήνες λειτουργίας.


Με ιδρυτή τον φοιτητή του Harvard, Mark Zuckerberg, το Facebook άρχισε να εξελίσσεται και να αποκτά μια δυναμική που μέχρι σήμερα, παραμένει ασυναγώνιστη. Πέρα από τα προφανή νούμερα και τα στατιστικά, πίσω από κάθε ενεργό προφίλ κρύβονται ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που πιθανότατα αγνοούσαμε μέχρι σήμερα.

1. Κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει τον Mark Zuckerberg

Ενώ έχετε τη δυνατότητα να κάνετε block όποιον χρήστη δεν θέλετε πια να έχετε φίλο, να ξέρετε πως εάν έχετε στείλει αίτημα φιλίας στον ιδρυτή του Facebook, δεν μπορείτε να αναιρέσετε την ενέργεια. Θα είναι ο αιώνιος διαδικτυακός σας φίλος καθώς ένας αλγόριθμος δεν σας επιτρέπει να κάνετε το αντίθετο!

2. Το Facebook έχει μπλοκαριστεί στην Κίνα από το 2009

Μπορεί το Facebook να έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια αλλά η Κίνα έχει απαγορεύσει την είσοδό στους πολίτες της από το 2009. Συγκεκριμένα, η χώρα έχει απαγορεύσει Google, Facebook και Instagram και χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες, επιβάλλοντας τη χρήση των αντίστοιχων κινεζικών ιστοσελίδων που προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες και άφθονη λογοκρισία σε μια προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να “προστατεύσει” τους πολίτες της.

3. Υπάρχουν άτομα που έχουν δολοφονηθεί για ένα "unfriend"

Αρκεί κανείς να θυμηθεί την υπόθεση ενός πατέρα, ο οποίος το 2012 είχε δολοφονήσει ένα ζευγάρι επειδή είχαν κάνει unfriend την κόρη του. Ο ίδιος τους πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ το ζευγάρι άφησε πίσω του ένα μωρό οκτώ μηνών. Κατά το παρελθόν, έχουν υπάρξει και άλλες σκοτεινές ιστορίες που έχουν συνδεθεί με την ταυτότητα του Facebook.

4. Blogger είχε προσλάβει γυναίκα για να τον χαστουκίζει για κάθε του σύνδεση στο Facebook

O blogger από το San Francisco, Maneesh Sethi προσέλαβε γυναίκα ώστε να τον χαστουκίζει σε κάθε του σύνδεση στο Facebook και σε άλλα μέσα.

Ο ίδιος πήρε αυτή την απόφαση όταν κατάλαβε ότι ξόδευε πολύ χρόνο στο Facebook, το YouTube και το Reddit. Ο ίδιος τότε μάλιστα, παρότρυνε τον κόσμο για να κάνει το ίδιο!

5. 1 στους 3 ανθρώπους έχουν κακή ψυχολογία μετά από πολύωρη σύνδεση στο Facebook

Έχει διαπιστωθεί από έρευνες πως ο χρόνος που καταναλώνουμε στο Facebook μπορεί να κοστίσει την καλή μας διάθεση, καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος οδηγείται σε αδρανοποίηση. Είναι πολύ συχνό κατά την είσοδό μας στο Facebook να έχουμε καλύτερη ψυχολογία από ό,τι κατά την αποσύνδεσή μας, καθώς νιώθουμε ότι έχουμε σπαταλήσει σημαντικό χρόνο, κάνοντας scroll μπροστά από μία οθόνη.

6. Το Facebook κρατάει αποθηκευμένα όλα τα sites που έχουμε επισκεφθεί, ακόμη κι αν έχουμε αποσυνδεθεί

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, κάθε περιήγηση μας ενώ είμαστε συνδεδεμένοι στο Facebook, καταγράφεται και απομνημονεύεται ακόμη κι εάν έχουμε κάνει αποσύνδεση. Οπότε τίποτα δεν μένει κρυφό από τον μεγαλύτερο κατάσκοπο του κυβερνοχώρου σε περίπτωση που θέλετε να το εξαλείψετε!