UPDATE #NOW

Το φεγγάρι και 5 πλανήτες θα είναι ταυτόχρονα ορατοί χωρίς τηλεσκόπιο αυτό το Σαββατοκύριακο


The Jennettes

17 Ιουλίου 2020

Το φεγγάρι και 5 πλανήτες θα είναι ταυτόχρονα ορατοί χωρίς τηλεσκόπιο αυτό το Σαββατοκύριακο

Πριν από την ανατολή του ηλίου στις 19 Ιουλίου, πέντε πλανήτες – Ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος – και το φεγγάρι θα είναι ορατοί στον ουρανό ταυτόχρονα. Και ακόμα καλύτερα, δεν θα χρειαστείτε καν τηλεσκόπιο για να τα δείτε.

Οι πέντε πλανήτες και η ημισέληνος θα είναι ταυτόχρονα ορατοί με γυμνό μάτι 45 λεπτά πριν από την ανατολή του ηλίου την Κυριακή 19 Ιουλίου, είπε ο εκπαιδευτικός της αστρονομίας Δρ. Jeffrey Hunt σε μια δημοσίευση στο blog του. Θα είναι καμπυλωμένα στον ουρανό του πρωινού, οπότε να "βρείτε ένα σημείο με καθαρούς ορίζοντες στα ανατολικά-βορειοανατολικά και τα νοτιοδυτικά", συμβουλεύει ο Hunt.

Πώς αναγνωρίζετε ποιος είναι ο κάθε πλανήτης; Δύο ώρες πριν από την ανατολή, θα έχετε ήδη τη δυνατότητα να εντοπίσετε τον Δία στον νοτιοδυτικό σημείο με τον δακτυλιωμένο πλανήτη Κρόνο πάνω του και προς τα δεξιά. Ο Άρης, γνωστός και ως ο κόκκινος πλανήτης, θα είναι ορατός στον νοτιοανατολικό ορίζοντα. Η Αφροδίτη αναβοσβήνει στον ανατολικό ουρανό και ο Ερμής θα είναι στα δεξιά της Σελήνης - η οποία θα είναι πολύ χαμηλά στα ανατολικά-βορειοανατολικά, αναφέρει το Space.com.