UPDATE #NOW

Ακυρώθηκε το επίσημο γεύμα των βραβείων Νόμπελ εξαιτίας του κορωνοϊού


The Jennettes

22 Ιουλίου 2020

Ακυρώθηκε το επίσημο γεύμα των βραβείων Νόμπελ εξαιτίας του κορωνοϊού

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και για πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια, ακυρώθηκε το επίσημο γεύμα των βραβείων Νόμπελ.

Εν μέσω ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού το επίσημο γεύμα για τα βραβεία Νόμπελ που προσελκύει συνήθως 1.300 επισκέπτες, δεν θα πραγματοποιηθεί. «Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή χρονιά καθώς ο καθένας πρέπει να κάνει θυσίες και να προσαρμοστεί σε εντελώς νέες συνθήκες», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθυντής του ιδρύματος Lars Heikensten. «Θα τιμήσουμε με διαφορετικούς τρόπους τους νικητές, τις ανακαλύψεις και τα έργα τους», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν δύο προβλήματα. Δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε πολλά άτομα το ένα δίπλα στο άλλο. Και είναι αβέβαιο εάν οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν στη Σουηδία στο βαθμό που θέλουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νόμπελ, στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

Τα βραβεία για τα επιτεύγματα στην επιστήμη, τη λογοτεχνία και την ειρήνη δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν με τη βούληση του Σουηδού εφευρέτη και επιχειρηματία Alfred Nobel και απονέμονται από το 1901.