UPDATE #NOW

H αποστομωτική απάντηση της Alexandria Ocasio-Cortez σε μέλος του Κογκρέσου που την αποκάλεσε «fucking bitch»


25 Ιουλίου 2020

H αποστομωτική απάντηση της Alexandria Ocasio-Cortez σε μέλος του Κογκρέσου που την αποκάλεσε «fucking bitch»

Η Alexandria Ocasio-Cortez, είναι Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια. Ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι από τις 3 Ιανουαρίου 2019 η εκπρόσωπος της 14ης εκλογικής περιφέρειας του Κογκρέσου στη Βουλή των Αντιπροσώπων

H αγαπημένη της προοδευτικής αριστεράς και συχνός στόχος του Προέδρου Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών, δήλωσε την Τρίτη ότι έπεσε θύμα λεκτικής βίας του ρεπουμπλικανού Ted Yoho στο Καπιτώλιο, όπου εκείνος την αποκάλεσε "fucking bitch".

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ocasio-Cortez έχει την ικανότητα να κάνει εκπληκτικές ομιλίες και αυτή τη φορά με αφορμή το περιστατικό, πέρασε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα για τη διαδεδομένη κουλτούρα του μισογυνισμού, που εξακολουθεί να υπάρχει στην αμερικανική ζωή και την πολιτική.

«Περπατούσα στα σκαλιά και ο Yoho απευθύνθηκε σε εμένα. Με αποκάλεσε αηδιαστική. Με αποκάλεσε τρελή. Και με χαρακτήρισε επικίνδυνη », είπε. Αργότερα, μπροστά στον τύπο, την αποκάλεσε «fucking bitch». «Αυτό το ζήτημα δεν αφορά ένα περιστατικό», είπε εκείνη. «Είναι πολιτιστικό. Είναι μια κουλτούρα ατιμωρησίας, αποδοχής βίας και βίαιης γλώσσας κατά των γυναικών και μια ολόκληρη δομή εξουσίας που το υποστηρίζει».

Ως γυναίκα που εργάστηκε τόσο στη φιλοξενία όσο και στο Κογκρέσο, είπε ότι έχει δεχτεί ξανά παρόμοια σχόλια και έχει συνηθίσει να τα παραγκωνίζει. Αλλά όλα άλλαξαν όταν ο Yoho μίλησε για το περιστατικό στο Σώμα, αρνούμενος να ζητήσει συγγνώμη, εξηγώντας ότι όλα ήταν «παρανόηση».

https://instagram.com/p/CC_rcVYpLWi/?fbclid=IwAR0XKiz6BOdqaxqCliXDnRb-fhBaHbtSKK-lC2Wv8ueLQHIyqHewm-sP4Ec

Στη συνέχεια, η Ocasio-Cortez χρησιμοποίησε τον λόγο της για να τον αντιμετωπίσει, λέγοντάς του ότι ως άντρας με σύζυγο και κόρες - δεν θα μπορούσε να είναι μισογύνης, ενώ άρπαξε την ευκαιρία για να μιλήσει για το μισογυνισμό, ως πρόβλημα την αμερικανικής κοινωνίας.

«Μπορείς να είσαι ισχυρός άντρας και να απειλείς γυναίκες», είπε. «Μπορείς να έχεις κόρες και να απειλείς γυναίκες, χωρίς τύψεις. Μπορείς να είσαι παντρεμένος και να απειλείς γυναίκες. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες και να προβάλλετε μια εικόνα στον κόσμο, αυτή του οικογενειάρχη, ενώ απειλείτε γυναίκες, χωρίς τύψεις, και με αίσθηση ατιμωρησίας. Συμβαίνει κάθε μέρα σε αυτήν τη χώρα».