UPDATE #NOW

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ελεφάντων στην Κένυα


The Jennettes

14 Αυγούστου 2020

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ελεφάντων στην Κένυα

Μια σημαντική καταγραφή έγινε στην Κένυα καθώς ο αριθμός των ελεφάντων υπερδιπλασιάστηκε από το 1989 μέχρι το 2018. Αυτή η άνοδος επήλθε χάρη στις εντατικές προσπάθειες καταπολέμησης της λαθροθηρίας όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το 1989 στην Κένυα ζούσαν μόνο 16.000 παχύδερμα, αλλά σήμερα ο αριθμός τους φτάνει τις 34.000. Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί από λαθροκυνηγούς μόνο 7 ελέφαντες, από 34 το 2019 και 80 το 2018.

Τα προηγούμενα χρόνια η λαθροθηρία είχε αυξηθεί στην Κένυα και σε άλλες χώρες της Αφρικής, όπου συμμορίες σκότωναν ελέφαντες και ρινόκερους για να πουλήσουν το ελεφαντόδοντο και τα κέρατα τους στις ασιατικές αγορές.

Όλα όμως άλλαξαν όταν το 2016 ο πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα έκαψε χιλιάδες χαυλιόδοντες ελεφάντων και κέρατα ρινόκερων, καταστρέφοντας έτσι ένα απόθεμα, που άξιζε μια περιουσία για τους λαθρεμπόρους και στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει το εμπόριο άγριων ζώων. Ακόμη, το κράτος επιβάλλει αυστηρότερες ποινές φυλάκισης και βαρύτερα πρόστιμα σε όσους καταδικάζονται για λαθροθηρία.