UPDATE #NOW

Παιδιά σε ορφανοτροφείο στην Uganda έλαβαν για δώρα μαύρες κούκλες για να καταλάβουν την ομορφιά του δέρματός τους


Έλενα Κρητικού

13 Αυγούστου 2020

Παιδιά σε ορφανοτροφείο στην Uganda έλαβαν για δώρα μαύρες κούκλες για να καταλάβουν την ομορφιά του δέρματός τους

Μία γυναίκα από το Texas είχε μία υπέροχη ιδέα, την οποία και έκανε πράξη με την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου. Η ίδια φρόντισε να στείλει κάποια ιδιαίτερα δώρα, που περιείχαν μαύρες κούκλες, σε ορφανά παιδιά στην Uganda. Ο σκοπός της συγκινητικής αυτής πρωτοβουλίας, ήταν να ενδυναμώσει τα παιδιά αυτά και να τους διδάξει ότι το χρώμα του δέρματός τους κρύβει εξίσου μεγάλη ομορφιά.

Η Lauren Stevens αφηγείται τη δική της μοναδική ιστορία αποκλειστικά στο περιοδικό People, και εστιάζει στη μέρα που έλαβε για δώρο γενεθλίων όταν ήταν μικρή, κάποιες λευκές Barbie. Η ίδια ένιωσε πολύ παράξενα ως μαύρη με το δώρο των συμμαθητών της, ενώ τονίζει σήμερα πως "είναι πολύ σημαντικό ένα παιδί να νιώθει μέσα από το παιχνίδι που κρατά, ότι γίνεται ο πρωταγωνιστής στην ιστορία που πλέκει η φαντασία του". 

Οι αναμνήσεις από εκείνο το παιδικό party επέστρεψαν στο μυαλό της Stevens τον Μάιο, όταν είδε τυχαία μέσα από ένα scroll στο Instagram, πως τα κορίτσια και τα αγόρια που ζουν στο ορφανοτροφείο Masaka Kids της Uganda, έπαιζαν με κούκλες  και κούκλους που είχαν λευκό δέρμα και ξανθά μαλλιά, δηλαδή παρόμοιες με τα δώρα, που είχε η ίδια λάβει μικρή. 

https://instagram.com/p/CAAk7SvjvVN/

Τότε, η 29χρονη ηρωίδα δεν άργησε πολύ να δράσει προκειμένου να αλλάξει την πραγματικότητα των παιδιών στο ορφανοτροφείο. Αμέσως, η ίδια έστειλε στο ορφανοτροφείο προκειμένου να γνωστοποιήσει ότι ήθελε να στείλει κάποιες δωρεές στα παιδιά και οι υπεύθυνοί του, απάντησαν, ευχαριστώντας τη για τη γενναιόδωρη πράξη της. 

Κάνοντας μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, η Stevens ανακάλυψε ένα ξεχωριστό μαγαζί παιχνιδιών, το Malaville Dolls, που διαθέτει μεγάλη ποικιλομορφία στο χρώμα του δέρματος και των μαλλιών της κάθε κούκλας. Μετά τις απαραίτητες ενέργειες, η 29χρονη βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τα social media με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να τη βοηθήσουν να υλοποιηθεί πιο γρήγορα το όνειρό της και συνεπώς, να τρέξουν οι αποστολές των πολύτιμων αυτών δώρων στην Uganda. 

https://instagram.com/p/CDzLgBPFZIY/

Η Lauren Steves κατάφερε να φωτίσει με χαμόγελο τα παιδικά πρόσωπα στο ορφανοτροφείο, μεταφέροντάς τους ένα δυνατό μήνυμα. Η ομορφιά κρύβεται πίσω από κάθε δέρμα και απλώνεται σε κάθε σημείο της Γης! 

https://instagram.com/p/CCyhY_CD0Pr/

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ thelaurenstevens