UPDATE #NOW

Η Kamala Harris πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών και έγραψε ιστορία ως η πρώτη μαύρη και ασιατικής καταγωγής γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρος


The Jennettes

21 Αυγούστου 2020

Η Kamala Harris πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών και έγραψε ιστορία ως η πρώτη μαύρη και ασιατικής καταγωγής γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρος

Η αμερικανίδα γερουσιαστής Kamala Harris έλαβε το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ζητώντας από τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον Joe Biden και κατηγορώντας τον πρόεδρο Donald Trump για αποτυχημένη ηγεσία που κόστισε ζωές στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έγραψε έτσι ιστορία ως η πρώτη μαύρη και ασιατικής καταγωγής γυναίκα που διεκδικεί μια τόσο υψηλή θέση.Η Kamala Harris απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος:

«Αξίζουμε πολλά περισσότερα», τόνισε η 55χρονη γερουσιαστής.

«Το μόνιμο χάος μας αφήνει να περιπλανιόμαστε, η ανικανότητα μας κάνει να φοβόμαστε, η αναισθησία μας κάνει να νιώθουμε μόνοι», πρόσθεσε η Χάρις.

«Πρέπει να εκλέξουμε έναν πρόεδρο (…) που θα μας ενώσει – μαύρους, λευκούς, Λατινοαμερικάνους, Ασιάτες, αυτόχθονες—ώστε να πετύχουμε το μέλλον που επιθυμούμε από κοινού. Πρέπει να εκλέξουμε τον Τζο Μπάιντεν», τόνισε.

«Η απουσία ηγετικής ικανότητας του Ντόναλντ Τραμπ κόστισε ζωές» στη χώρα, κατήγγειλε η Χάρις, αναφερόμενη στην πανδημία covid-19 που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 170.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ρατσισμό, πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια», πρόσθεσε, προτού ανέβει στη σκηνή μαζί της ο Μπάιντεν.