UPDATE #NOW

Ο CEO του TikTok παραιτήθηκε πριν από την επικείμενη απαγόρευση της εφαρμογής από τον Trump


The Jennettes

27 Αυγούστου 2020

Ο CEO του TikTok παραιτήθηκε πριν από την επικείμενη απαγόρευση της εφαρμογής από τον Trump

Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Kevin Mayer, παραιτήθηκε πριν από την επικείμενη απαγόρευση με απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.

Η κινεζική εταιρεία κατηγορήθηκε προσφάτως από την κυβέρνηση Τrump ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο Mayer προσχώρησε στο TikTok τον Ιούνιο αφού άφησε το ρόλο του ως επικεφαλής υπηρεσιών streaming της Disney. Η TikTok έλαβε διορία 90 ημέρες για να πουληθεί σε μια αμερικανική εταιρεία ώστε να μην αντιμετωπίσει απαγόρευση στις ΗΠΑ.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει απότομα, έχω προβληματιστεί σοβαρά σχετικά με το τι θα απαιτήσουν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές και τι σημαίνει αυτό για τον παγκόσμιο ρόλο για τον οποίο έχω δεσμευθεί», δήλωσε ο Mayer σε επιστολή προς τους υπαλλήλους. «Σε αυτό το πλαίσιο, και καθώς περιμένουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση πολύ σύντομα, θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία».

Τόσο το TikTok, όσο και η κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat, αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις στις ΗΠΑ καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών εθνικής ασφάλειας για τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας. Η εταιρεία έχει προσφύγει στο δικαστήριο για να αμφισβητήσει την απαγόρευση του Aμερικανού Προέδρου.
«Εκτιμούμε ότι η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών έχει αλλάξει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής του ρόλου του Kevin και σεβόμαστε πλήρως την απόφασή του. Τον ευχαριστούμε για τον χρόνο του στην εταιρεία και του ευχόμαστε τα καλύτερα», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok.

Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον ανησυχούν ότι το TikTok θα μπορούσε να διαβιβάσει τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση, κάτι που η ByteDance (η εταιρεία που της ανήκει η εφαρμογή) αρνείται. Το Tiktok αναφέρει πως η κίνηση του Trump είχε πολιτικό κίνητρο. Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Microsoft επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει τις συνομιλίες για την αγορά των αμερικανικών επιχειρήσεων της TikTok.