UPDATE #NOW

«Έφυγε» από τη ζωή στα 43 του χρόνια ο ήρωας της Marvel Μαύρος Πάνθηρας, Chadwick Boseman


The Jennettes

29 Αυγούστου 2020

«Έφυγε» από τη ζωή στα 43 του χρόνια ο ήρωας της Marvel Μαύρος Πάνθηρας, Chadwick Boseman

Ο ηθοποιός και ήρωας της Marvel, Chadwick Boseman, έφυγε από τη ζωή στα 43 του χρόνια μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

https://instagram.com/p/CEdLs05FWTn/

«Με απύθμενο πόνο σας επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του Chadwick Boseman.⁣ Είχε διαγνωστεί με καρκίνο τρίτου σταδίου το 2016 και πάλεψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς ο καρκίνος εξελίχθηκε στο τέταρτο στάδιο. Ένας πραγματικός μαχητής, ο Chadwick τα υπέμεινε όλα και σας προσέφερε πολλά από τα φιλμ που αγαπήσατε τόσο πολύ. Το "Marshall" το "Da 5 Bloods", το "Ma Rainey's Black Bottom" και πολλά άλλα, γυρίστηκαν στα μεσοδιαστήματα αναρίθμητων χειρουργείων και χημειοθεραπειών”.

«Οι καρδιές μας είναι σπασμένες και οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του Chadwick Boseman. Όσα άφησες θα ζουν για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη», σχολίασαν χαρακτηριστικά στο Twitter Οι ιθύνοντες των Marvel Studios. Ο Boseman δούλεψε σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές τις τελευταίες δύο δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου και της ταινίας «42» όπου παρουσίασε τον εμβληματικό παίκτη του μπέιζμπολ Jackie Robinson. Υποδύθηκε τον James Brown στο Get on Up και έπαιξε και στο Da 5 Bloods του Spike Lee. Πιο γνωστός ήταν για τον ρόλο του ως Black Panther στο Marvel Cinematic Universe. Ο Boseman ανέλαβε για πρώτη φορά το ρόλο του T’Challa στην ταινία της Marvel το 2016, Captain America: Civil War, πριν πρωταγωνιστήσει στη δική του ταινία Black Panther το 2018.

Τα μηνύματα που έστειλαν οι συμπρωταγωνιστές του είναι συγκινητικά.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ και οδύνη στην κοινότητά. Ο ακτιβιστής Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο Γ', μεγαλύτερος γιος του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, έγραψε πως ο Chadwick «έδωσε ζωή στην Ιστορία, στη μεγάλη οθόνη» με το ενσαρκώσει επιφανείς μαύρους, πρωτοπόρους και ηγετικές μορφές.