UPDATE #NOW

Βηρυτός: Εντοπίστηκαν ίχνη ζωής στα ερείπια κτιρίου έναν μήνα μετά τη φονική έκρηξη


The Jennettes

4 Σεπτεμβρίου 2020

Βηρυτός: Εντοπίστηκαν ίχνη ζωής στα ερείπια κτιρίου έναν μήνα μετά τη φονική έκρηξη

Έναν μήνα μετά τη φονική έκρηξη που συνέβη στη Βηρυτό και κόστισε τη ζωή τουλάχιστον σε 190 ανθρώπους, μια θετική και ελπιδοφόρα είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. 

Χαρακτηριστικά, Λιβανέζοι διασώστες εντόπισαν ίχνη ζωής ανάμεσα στα ερείπια ενός κτιρίου σε κατοικημένη περιοχή της Βηρυτού, που κατέρρευσε από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο κοντινό λιμάνι. Όπως μετέδωσε μάλιστα νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μια διασωστική ομάδα με έναν σκύλο αναζήτησης και διάσωσης εντόπισε κίνηση κάτω από ένα κατεστραμμένο κτίριο στην περιοχή Γκεμαγίζε της Βηρυτού, που αποτέλεσε μία από τις συνοικίες της Βηρυτού, που υπέστη ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα. 

https://instagram.com/p/CEs9ufLMrRY/

Η ομάδα των διασωστών ανέβηκε πάνω από τα χαλάσματα του κτιρίου, ρίχνοντας προβολείς στο σημείο καθώς ο ήλιος έδυε. Ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών διάσωσης μαζί με έναν σκύλο διάσωσης σκαρφάλωσαν στο ύψωμα του όγκου της θρυμματισμένης τοιχοποιίας. O διασώστης, Eddy Bitar δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, «Αυτά τα σημάδια αναπνοής και σφυγμού μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας υποδηλώνουν ότι υπάρχει πιθανότητα ζωής». 

Ο ίδιος μάλιστα, ανέφερε πως απαιτείται έρευνα με περισσότερο εξοπλισμό ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα διαρκέσει ώρες σε περίπτωση που γίνει ξεκάθαρο ότι υπάρχει ζωή κάτω από τα χαλάσματα. 

https://instagram.com/p/CErfiM-DRL_/

Η τρομερή έκρηξη, που προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή, συνέβη εκεί όπου αποθηκεύονται εξαιρετικά εκρηκτικά υλικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας του Λιβάνου. Μάλιστα, είχε προηγηθεί μια μικρότερης ισχύος και πέντε λεπτά αργότερα αναδύθηκε μαύρος και λευκός καπνός. Μετά την έκρηξη, μια στήλη κόκκινου καπνού υψώθηκε στον ουρανό, σκορπώντας τον τρόμο στους ανθρώπους που διέμεναν εκεί και έζησαν από κοντά τον εφιάλτη εκείνης της ημέρας.