UPDATE #NOW

Hong Kong: 12χρονη συνελήφθη βάναυσα από αστυνομικούς γιατί έτυχε να περνά κοντά σε διαδήλωση


The Jennettes

8 Σεπτεμβρίου 2020

Hong Kong: 12χρονη συνελήφθη βάναυσα από αστυνομικούς γιατί έτυχε να περνά κοντά σε διαδήλωση

Μεγάλος σάλος ξέσπασε σε παγκόσμιο επίπεδο μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας σε ανήλικο κορίτσι στο Hong Kong.

Η 12χρονη Pamela στο Hong Kong μαζί με τον 20χρονο αδερφό της βρίσκονταν έξω για να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά, όταν μπλέχτηκαν με κόσμο που διαδήλωνε. Αστυνομικοί επιχείρησαν να εγκλωβίσουν μία ομάδα διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και η 12χρονη, η οποία φαίνεται να σκύβει για να φύγει από το σημείο.

https://youtu.be/QqTkib7wWNA

Τότε ένας αστυνομικός της βάζει τρικλοποδιά, ρίχνοντάς την στο έδαφος. Στη συνέχεια σπεύδουν και άλλοι αστυνομικοί που την ακινητοποιούν. «Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει πολλούς δρόμους, έτσι έπρεπε να γυρίσουμε από τον δρόμο που ήρθαμε προκειμένου να επιστρέψουμε στην οικογένειά μας. Ωστόσο ξαφνικά η αστυνομία έτρεξε κατά πάνω μας. Φοβήθηκα. Μας είπαν να μείνουμε ακίνητοι αλλά εγώ πανικοβλήθηκα, γι' αυτό έτρεξα», ανέφερε η 12χρονη.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει σε μήνυση. Όπως η ίδια υποστηρίζει, τα δύο παιδιά της βρίσκονταν έξω για να αγοράσουν σχολικά αντικείμενα, ενώ όταν το κορίτσι εγκλωβίστηκε με τους διαδηλωτές, έτρεξε επειδή φοβήθηκε. Ακόμα ανέφερε πως η κόρη της έχει μώλωπες και γρατσουνιές εξαιτίας της επίθεσης των αστυνομικών.