Η χρήση του Internet έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον

The Jennettes
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020

Μπορεί να ακούγεται σε κάποιους περίεργο αλλά κάθε φορά που κάνουμε μια αναζήτηση στο Google ταυτόχρονα προσθέτουμε και ένα μικρό λιθαράκι στα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

Η χρήση του Internet αφήνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της στον πλανήτη το οποίο δεν είναι σε καμία περίπτωση θετικό. Οι περισσότεροι θεωρούν το Internet μια άυλη οντότητα αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η ύπαρξη και λειτουργία του Διαδικτύου βασίζεται σε εκατομμύρια διακομιστές (servers) και εγκαταστάσεις συλλογής δεδομένων (data centers) που βρίσκονται σε όλοn τον κόσμο. Οι διακομιστές και τα κέντρα δεδομένων ενώνονται με υποθαλάσσια καλώδια χιλιάδων χλμ., δρομολογητές (routers) και άλλon εξοπλισμό ο οποίος απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να λειτουργεί. Η παραγωγή αυτής της ενέργειας παράγει με τη σειρά της διοξείδιο του άνθρακα το οποίο απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.

Η χρήση των υπηρεσιών της Google από έναν μέσο χρήστη του Διαδικτύου κάθε μήνα παράγει τις ίδιες ποσότητες βλαβερών για την ατμόσφαιρα αερίων με εκείνες που παράγει ένα αυτοκίνητο καλύπτοντας απόσταση δύο χλμ. Πηγή: Protagon.gr