UPDATE #NOW

WooCaps: Η ιστορία πίσω από την εταιρεία που δωρίζει πρωτότυπα σκουφάκια σε παιδιά με καρκίνο, σκορπώντας χαμόγελα


Έλενα Κρητικού

14 Σεπτεμβρίου 2020

WooCaps: Η ιστορία πίσω από την εταιρεία που δωρίζει πρωτότυπα σκουφάκια σε παιδιά με καρκίνο, σκορπώντας χαμόγελα

Εκεί έξω, υπάρχουν πολλές ομάδες «ηρώων». Είναι συνήθως οι άνθρωποι, που με γενναιότητα και τόλμη, ξεπερνούν τις δυσκολίες και χαμογελούν στη ζωή. Με αφορμή τον Σεπτέμβριο, που είναι αφιερωμένος στη μάχη κατά του παιδικού και εφηβικού καρκίνου, αποφασίσαμε να εστιάσουμε, μόνο σε δύο ομάδες «ηρώων», που τo 2020 «γέννησαν» τη WooCaps, μία cause-related εταιρεία με εξαιρετική δράση.

Στη χώρα μας εκτιμάται ότι κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο περίπου 300 παιδιά. Η WooCaps σχεδιάζει, παράγει και πουλάει άριστης ποιότητας χειρουργικά σκουφάκια προς την πρώτη ομάδα «ηρώων», τους γιατρούς, μέσω των οποίων σχεδιάζει, παράγει και δωρίζει σκουφάκια στους μεγαλύτερους «ήρωες» όλων, τα παιδιά που χάνουν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

jenny.gr

Στόχος της WooCaps είναι να προχωρήσει σε δωρεές και στην Ευρώπη, καθώς διαγιγνώσκονται 35.000 παιδιά κάθε χρόνο με καρκίνο, αλλά και σε όλο τον κόσμο, όπου διαγιγνώσκονται 300.000 παιδιά με τη συγκεκριμένη νόσο.  

Η ιστορία πίσω από τα WooCaps

Μέσα σε ένα δωμάτιο παιδο-ογκολογικής μονάδας νοσοκομείου γεννήθηκε η ιδέα της WooCaps. Οι άνθρωποι πίσω από την πρωτότυπη δράση, που μοιράζει παιδικά χαμόγελα μέσα στους ιατρικούς θαλάμους, δρουν ουσιαστικά, για τους γιατρούς που δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές, και για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, τα οποία δίνουν τη δική τους σπουδαία μάχη. Η Woocaps δημιούργησε λοιπόν μια ξεχωριστή ταυτότητα δομής και ύπαρξης δεδομένου ότι και οι δύο αυτές ομάδες χρειάζονται σκουφάκια και τη σωστή ψυχολογία.

jenny.gr

H WooCaps  ιδρύθηκε φέτος, από τον Νίκο Πετρόπουλο, με τη βοήθεια της φίλης του και "WooCaps Fairy" Δήμητρας. Όπως μας εξηγούν οι ίδιοι: 

«Πριν από τρία χρόνια, η - τότε 3 χρονών, σήμερα 6 - Τζοβάννα, κόρη της φίλης μας της Γιούλης, διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, (την οποία και ξεπέρασε). Μια Παρασκευή, η Γιούλη μας τηλεφώνησε και μας ρώτησε αν θα πηγαίναμε να δούμε τη Τζοβάννα στο νοσοκομείο και αν θα μπορούσαμε να βρούμε ένα σκουφάκι σαν αυτά που φοράνε οι χειρουργοί γιατί τα μαλλάκια της έπεφταν από τη χημειοθεραπεία και αφενός στεναχωριόταν, αφετέρου διάφορες τούφες βρίσκονταν απρόσκλητες μέσα στο φαγητό της. Ψάξαμε πολύ, αλλά σωστό σκουφάκι δεν βρήκαμε. Πήραμε, λοιπόν, κάποια παρεμφερή των ζητουμένων σκουφάκια και της τα πήγαμε. Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο, βρήκαμε τη Τζοβάννα με ένα εσώρουχο Ντόρα-η-εξερευνήτρια ανάποδα στο κεφάλι της για να μπορέσει να φάει». 

jenny.gr

Σε εκείνο λοιπόν, το δωμάτιο παιδο-ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου, γεννήθηκε η ιδέα της WooCaps προκειμένου να επιτευχθεί η σύνδεση των δύο «ηρώων», των γιατρών και των παιδιών με καρκίνο. Σύμφωνα με την ομάδα, «Τα WooCaps είναι πάντα χαρούμενα. Έχουν όμως πάντα μαύρα κορδόνια ή μια λεπτή μαύρη φάσα, σε συνδυασμό με το ταμπελάκι της WooCaps, που επίσης είναι πάντα μαύρο. Αυτό, για να μην ξεχνάμε όλους αυτούς που έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο, για να τους τιμήσουμε και για να θυμόμαστε κι εμείς, σαν εταιρεία, γιατί υπάρχουμε». 

Τα προϊόντα και η ιδιαίτερη φύση τους

Τα WooCaps είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 60 original σχέδια και 3 διαφορετικά στυλ: Standard Skull Cap, Signature Loose Beanie & Long-Hair WooCap. Όλα τα πατρόν έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη Barbara Carbonell, καθηγήτρια Ενδυματολογίας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Όπως προσθέτουν οι δημιουργοί της υπέροχης δράσης, «τo ύφασμα που χρησιμοποιούμε - τόσο για τα χειρουργικά, όσο και για τα παιδικά σκουφάκια - φτιαγμένο από ίνες Coolmax® FreshFX® με τεχνολογία Ecomade, με >90% ανακυκλωμένες ύλες. Προσφέρει 98% απώθηση του ιδρώτα, ενώ η ενίσχυση του υφάσματος με ιόντα αργύρου προσφέρει αντιμικροβιακή δράση». 

jenny.gr

Η πιστοποίηση του υφάσματος διασφαλίζει την μη ύπαρξη βλαβερών για τον άνθρωπο ή για το περιβάλλον ουσιών ενώ τα WooCaps κρίνονται κατάλληλα ακόμα και για βρέφη. Η WooCaps, πλην του σταθερού μοντέλου αγοράς - δωρεάς σε είδος, έρχεται σε συνεργασία με ΜΚΟ και σχεδιάζει Special Edition WooCaps, μέρος των κερδών των οποίων δωρίζονται για την υποστήριξη των σκοπών του κάθε οργανισμού. Το πρώτο Special Edition WooCap σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος ("The Make-A-Wish WooCap") και είναι ήδη διαθέσιμο, ενώ ακολουθούν και άλλες συνεργασίες. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς για όποιον το επιθυμεί, παιδικών καπέλων μέσω της Mini WooCaps Donation Card.

Περισσότερες πληροφορίες για τη WooCap και τη δράση της, μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

site: www.woocaps.com

fb: facebook.com/WeAreWooCaps

instagram: instagram.com/woocaps_

#CapsForHeroes