UPDATE #NOW

#StopHateforProfit: Διάσημοι παγώνουν τους λογαριασμούς τους στα social media ενάντια στη ρητορική μίσους


The Jennettes

16 Σεπτεμβρίου 2020

 #StopHateforProfit: Διάσημοι παγώνουν τους λογαριασμούς τους στα social media ενάντια στη ρητορική μίσους

Δεκάδες διασημότητες ανακοίνωσαν ότι θα «παγώσουν» τους λογαριασμούς τους στα social media για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη διάδοση «μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης».

Η κίνηση είναι μέρος της εκστρατείας #StopHateforProfit που οργανώθηκε από ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων. Οι διασημότητες θα σταματήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στους λογαριασμούς τους για 24 ώρες την Τετάρτη.

«Δεν μπορώ να μείνω αδρανής ενώ αυτές οι πλατφόρμες κλείνουν τα μάτια σε ομάδες και δημοσιεύσεις που διαδίδουν μίσος και παραπληροφόρηση», έγραψε η Katy Perry στο Instagram.

https://instagram.com/p/CFKOeNOHY0n/

Ο ηθοποιός Ashton Kutcher, ο οποίος έχει εκατομμύρια ακολούθους και συμμετέχει επίσης στο μποϊκοτάζ, είπε ότι «αυτά τα εργαλεία δεν κατασκευάστηκαν για τη διάδοση του μίσους και της βίας».

Οι διοργανωτές της καμπάνιας #StopHateforProfit, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, κατηγορούν το Facebook και το Instagram ότι δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση. Η ομάδα έχει εστιάσει στο Facebook, το οποίο κατέχει επίσης το Messenger και το WhatsApp και πέρυσι προσέλκυσε διαφημιστικά έσοδα περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

https://instagram.com/p/CFL_RmkJmsm/

Χιλιάδες επιχειρήσεις και σημαντικές ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων συμμετέχουν στην εκστρατεία. «Πλησιάζουμε σε μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην αμερικανική ιστορία. Οι ανεξέλεγκτες και ασαφείς αλλαγές του Facebook έχουν επικίνδυνες ελλείψεις για την προστασία της δημοκρατίας μας», αναφέρει η εκστρατεία.