UPDATE #NOW

Μάθετε ποια λέξη «γεννήθηκε» την ίδια χρονιά με εσάς με ένα απλό κλικ


Έλενα Κρητικού

17 Σεπτεμβρίου 2020

Μάθετε ποια λέξη «γεννήθηκε» την ίδια χρονιά με εσάς με ένα απλό κλικ

Η ημέρα, όπως και το έτος που ήρθαμε στον κόσμο έχουν μεγάλη σημασία, καθώς ορίζουν κάθε χρόνο την προσωπική μας Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, η χρονολογία που γεννηθήκαμε, είναι πολύ σημαντική σύμφωνα με τους ειδικούς, και για έναν ακόμη λόγο! Μπορεί να συνδέεται με μια λέξη, που μπορεί να μας χαρακτηρίζει! Οι ερευνητές του Oxford English Dictionary, έπειτα από μελέτες χρόνων, έχουν ξεχωρίσει όλες εκείνες τις λέξεις που αναγνωρίστηκαν επίσημα κάθε χρονιά από το 1900, κι έτσι πλέον εμείς, μπορούμε να δούμε, με ένα απλό κλικ, ποια λέξη «ήρθε στον κόσμο» την ίδια χρονιά με εμάς!

Αποκτώντας μια καλύτερη εικόνα, τουλάχιστον εννοιολογικά, για το τι συνέβαινε στον κόσμο όταν τον πρωτοαντικρίσαμε, ο καθένας σίγουρα έχει έστω και την πιο μικρή περιέργεια να ανακαλύψει τα παραπάνω. Εάν θέλετε να μάθετε ποια λέξη γεννήθηκε μαζί με εσάς, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ το έτος της γέννησής σας! 

Η λέξη που γεννήθηκε την ίδια χρονολογία με εμένα, είναι εκείνη του "emoticon" και η αλήθεια είναι πως πίστευα πως θα είχε γεννηθεί πολύ αργότερα! Η λέξη που συνδέεται υποσυνείδητα με την τεχνολογία, την οθόνη και το πληκτρολόγιο, έκανε την εμφάνισή της προς τα τέλη του 1980, δημιουργώντας άπειρες εκφράσεις προσώπου για την υποδήλωση διάφορων συναισθημάτων.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη, στην αναζήτηση του κατάλληλου emoticon, θα έβρισκα σίγουρα το εικονίδιο της απορίας, καθώς περίμενα ότι η συγκεκριμένη λέξη θα είχε εφευρεθεί τουλάχιστον στα 90's. Αλήθεια, εσείς μαζί με ποια λέξη, ήρθατε στον κόσμο;