Το Facebook Messenger συγχωνεύθηκε με τα μηνύματα του Instagram

The Jennettes
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020

18 μήνες μετά τις προαναγγελίες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για την απευθείας σύνδεση των δύο κοινωνικών δικτύων, το Facebook Messenger συγχωνεύεται με τα μηνύματα του Instagram.

Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα προς την καθολική συνένωση του Facebook και του Instagram με το WhatsApp, με κρυπτογραφημένη (και ως εκ τούτου πιο ασφαλή) επικοινωνία μεταξύ των τριών εφαρμογών. «Συνδέουμε την εμπειρία του Messenger με το Instagram για να προσφέρουμε μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Messenger στο Instagram», δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο υπηρεσιών Άνταμ Μοζέρι και Σταν Τσαντνόφσκι. «Οι χρήστες του Instagram μπορούν να κάνουν αμέσως αναβάθμιση σε αυτή τη νέα εμπειρία». 

Για την ενσωμάτωση των δύο εφαρμογών χρειάζεται η γραπτή συναίνεση του χρήστη. Το Facebook θέλει να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους προς αυτή την κατεύθυνση και προσφέρει τρία «δώρα» σε όσους το αποφασίσουν: δυνατότητα ομαδικής θέασης ενός βίντεο κατά τη διάρκεια βιντεόκλησης, selfie stickers κατά την βιντεόκληση και δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων που θα αυτοδιαγράφονται μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.