UPDATE #NOW

Wade Williams: Ο 5χρονος που έγινε συγγραφέας βιβλίου για να βοηθήσει τα παιδιά να συμφιλιωθούν με την πανδημία


The Jennettes

22 Οκτωβρίου 2020

Wade Williams: Ο 5χρονος που έγινε συγγραφέας βιβλίου για να βοηθήσει τα παιδιά να συμφιλιωθούν με την πανδημία

Η αλήθεια είναι πως θεωρείται αρκετά δύσκολο να εξηγήσουμε σε ένα παιδί τι ακριβώς είναι ο κορωνοϊός, που έχει χαρακτηριστεί ως πανδημία σήμερα, επηρεάζοντας σημαντικά την ψυχολογία και την καθημερινότητά τους. Κι ενώ η πραγματικότητα είναι αυτή, και εμείς ως ενήλικες, αδυνατούμε πολλές φορές, να εξηγήσουμε στα ίδια επαρκώς γιατί συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας, ένας πεντάχρονος έρχεται να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, γράφοντας ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά και μιλάει για το πώς μπορούν να καταπολεμήσουν το άγχος που προκύπτει κάτω από τις συνθήκες όπου ζούμε όλοι. 

Το όνομα του ευφυέστατου παιδιού που στα πέντε του, έγινε συγγραφέας, είναι Wade Williams και κατάγεται από τη Georgia. Στόχος του μικρού είναι να εμπνεύσει τα παιδιά και να τα βοηθήσει ώστε να διατηρήσουν θετική ψυχολογία παρά την αβεβαιότητα των καιρών μέσα από το βιβλίο του: "Wade Through the Pandemic". Ας πάρουμε όμως, την ιστορία από την αρχή! Όταν ξέσπασε η πανδημία, ο Wade είχε πολλές απορίες για τον παράξενο αυτό ιό που ξαφνικά κυρίευσε τη ζωή όλων. 

Όπως εξηγεί ο πατέρας του, Joshua Williams, ο μικρός Wade του έλεγε συχνά: "Μπαμπά, θέλω πραγματικά να βοηθήσω, θέλω στα αλήθεια να βοηθήσω τους ανθρώπους"... Με τη βοήθεια λοιπόν του μπαμπά του, ο μικρός κατάφερε να δημοσιεύσει το παιδικό βιβλίο που έγραψε μαζί με τον ίδιο, ώστε να ενθαρρύνει τα παιδιά να μη χάσουν το χαμόγελό τους παρά τα όσα συμβαίνουν από την εξάπλωση της πανδημίας. 

jenny.gr
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: cnn.com, Courtesy: Charisse Graham

Το βιβλίο ουσιαστικά, επικεντρώνεται σε καλές αλλά και συννεφιασμένες ημέρες, που υπήρξαν στη ζωή του Wade από τότε που έμαθε να ζει συμφιλιωμένος με την άγνωστη έννοια της πανδημίας. Από τις ημέρες που δεν μπορούσε να πάει καθόλου σχολείο ή να παίξει με τους φίλους του, ούτε να δει τη γιαγιά του που αρρώστησε σοβαρά με τον ιό, μέχρι και τη γέννηση της αδερφής του!

Σύμφωνα με τον μπαμπά του, "Αυτός ήταν ακριβώς, ο σκοπός του βιβλίου μας... Να πούμε μέσα από αυτές τις σελίδες στα παιδιά ότι ξέρουμε πως αυτή η εποχή είναι δύσκολη ώστε να τα βοηθήσουμε να φανούν δυνατά. Δεν προσπαθούμε να δείξουμε ότι όλα είναι τέλεια. Τίποτα δεν είναι τέλειο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά". Το βιβλίο περιγράφει ουσιαστικά όλες τις ψυχολογικές και συναισθηματικές διακυμάνσεις προκειμένου να γεννηθεί ξανά η ελπίδα στην ψυχή κάθε παιδιού, που δυσκολεύεται να δεχτεί τα αντικρουόμενα συναισθήματα που γεννά η πανδημία αυτό το διάστημα. 

Το βιβλίο, που δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου, αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται ήδη στη λίστα του top 100 των καλύτερων νέων παιδικών βιβλίων!