UPDATE #NOW

VOTE: Το ιστορικό περιοδικό TIME αλλάζει για πρώτη φορά λογότυπο και καλεί τους πολίτες να υψώσουν τη «φωνή τους ψηφίζοντας»


The Jennettes

23 Οκτωβρίου 2020

VOTE: Το ιστορικό περιοδικό TIME αλλάζει για πρώτη φορά λογότυπο και καλεί τους πολίτες να υψώσουν τη «φωνή τους ψηφίζοντας»

Εν όψει των φετινών εκλογών στην Αμερική που αναμένεται να γίνουν στις 3 Νοεμβρίου, πολλά διεθνή μέσα και διάσημες προσωπικότητες παίρνουν θέση και υψώνουν τη φωνή τους προκειμένου να αλλάξει μορφή το πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Ένα από τα μέσα που παίρνει θέση και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν με απόλυτη υπευθυνότητα, είναι το ιστορικό περιοδικό TIME, που για μια ακόμη φορά κατάφερε να διακριθεί για την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητά του. Ειδικότερα, το περιοδικό άλλαξε το λογότυπό του για πρώτη φορά στα σχεδόν 100 χρόνια διαδρομής του, αντικαθιστώντας το με τη λέξη "VOTE". 

Αυτή η ενέργεια είναι αρκετά σημαντική σε μια περίοδο όπου τα πάντα είναι ρευστά και αμφιλεγόμενα. Όπως εξηγεί το περιοδικό TIME μέσα από τον διευθυντή σύνταξης, Edward Felsenthal, «Για να σηματοδοτήσουμε αυτή την ιστορική στιγμή, αλλάξαμε για πρώτη φορά στη σχεδόν εκατονταετή ιστορία μας το λογότυπο στο εξώφυλλό μας στην αμερικανική έκδοση, με την επιταγή προς όλους μας να ασκήσουμε το καθήκον μας, να ασκήσουμε το δικαίωμα ψήφου».

https://instagram.com/p/CGpUbz0nLSY/

Το ιδιαίτερο σχέδιο στο εξώφυλλο είναι του Shepard Fairey, του οποίου έργο είχε φιλοξενηθεί σε δύο προηγούμενα εξώφυλλα του TIME. «Παρόλο που το θέμα στο πορτραίτο γνωρίζει ότι υπάρχουν πρόσθετες προκλήσεις για τη δημοκρατία κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, το άτομο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει τη «φωνή και τη δύναμή του ψηφίζοντας», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται λοιπόν, η ιστορία να αλλάξει κεφάλαιο, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους πολίτες στην Αμερική, αλλά και όλο τον κόσμο σχετικά με τα γεγονότα αυτών των τεσσάρων χρόνων και τη σημασία τους. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/time