UPDATE #NOW

Ο Takashi Murakami με τη δύναμη της τέχνης του αλλάζει όψη σε παιδιατρικό νοσοκομείο και ανεβάζει τη διάθεση των παιδιών


The Jennettes

4 Νοεμβρίου 2020

Ο Takashi Murakami με τη δύναμη της τέχνης του  αλλάζει όψη σε παιδιατρικό νοσοκομείο και ανεβάζει τη διάθεση των παιδιών

Ο Takashi Murakami με τη δημιουργική του προσπάθεια, στοχεύει να βελτιώσει την εμπειρία για ασθενείς και προσωπικό.

Ο καλλιτέχνης από την Ιαπωνία, και τα έργα τέχνης του, άλλαξαν την όψη ενός δωματίου στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον, των ΗΠΑ, δημιουργώντας στον αξονικό τομογράφο ένα τοπίο με ουράνιο τόξο, "χαμογελαστά" λουλούδια με φόντο γαλάζιο ουρανό, και γεμάτο με άσπρα σύννεφα.

Με πρωτοβουλία της γκαλερί Gagosian και της οργάνωσης RxArt, που έχει αποστολή να παράσχει βοήθεια σε παιδιά, ώστε να θεραπεύονται μέσω της δύναμης της τέχνης, τα εμβληματικά λουλούδια του Murakami και άλλοι χαρακτήρες διακοσμούν τους τοίχους, τις πόρτες και άλλους χώρους του δωματίου, συμπεριλαμβανομένου ενός αξονικού τομογράφου CT / PET.

jenny.gr

Το έργο του Murakami, του οποίου οι πίνακες, τα γλυπτά και οι ταινίες αντλούν έμπνευση από την anime pop κουλτούρα, την ιαπωνική ιστορία και τα ιαπωνικά έργα τέχνης, είναι απόλυτα ταιριαστό στον χώρο του παιδιατρικού νοσοκομείου, ανέφερε η δρ. Dorothy Boulas, επικεφαλής του τμήματος διαγνωστικής απεικόνισης και ακτινολογίας, σύμφωνα με το ad. «Όταν τα παιδιά πρέπει να κάνουν αξονική τομογραφία, «η ομορφιά αυτού του project της RxART τους παρέχει τη διαβεβαίωση ότι είναι σε καλά χέρια», πρόσθεσε.