UPDATE #NOW

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Brigitte Macron στο Instagram του άντρα της για τον σχολικό εκφοβισμό


The Jennettes

6 Νοεμβρίου 2020

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Brigitte Macron στο Instagram του άντρα της για τον σχολικό εκφοβισμό

Η Brigitte Macron αποφάσισε να μιλήσει στο λογαριασμό του Emmanuel Macron στο Instagram για ένα πολύ σημαντικό θέμα, τον σχολικό εκφοβισμό με αφορμή επιστολή που έλαβε από μία 16χρονη μαθήτρια.

"Μπορείτε να βασιστείτε στην αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα".Πολύ αφοσιωμένη στον περιορισμό του σχολικού εκφοβισμού, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, αποκάλυψε μια θλιβερή επιστολή που της έστειλε μία έφηβη. «Είμαι λυπημένη, έχω κατάθλιψη και κάθε μέρα φωνάζω», έγραψε το παρενοχλημένο νεαρό κορίτσι. «Κλαίω γιατί είμαι μόνη, λυπημένη, συγκλονισμένη, και μερικές φορές ακόμη αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν εξαφανιζόμουν; Θα με χάσει κανείς, πραγματικά; Δεν αντέχω πια τον εαυτό μου, νιώθω ότι το σώμα και το μυαλό μου σέρνονται». Η έφηβη συνεχίζει: «Και το μόνο πράγμα που θέλω είναι να φύγω, να φύγω μακριά, σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει το Διαδίκτυο, ένα μέρος όπου θα είμαι ήρεμη, ένα μέρος όπου εγώ θα μπορούσα να ξεφύγω για πάντα. Πιθανότατα δεν θα διαβάσετε ποτέ αυτό το γράμμα, αλλά παρακαλώ βοηθήστε με, είμαι χαμένη, απολύτως απογοητευμένη»”.

https://youtu.be/ALQcaKzSMYc

Εντελώς αναστατωμένη από αυτή την επιστολή, η Brigitte Macron αποφάσισε να εντείνει τον αγώνα κατά του εκφοβισμού στο σχολείο. "Αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου. Είναι αυτά μιας 16χρονης μαθήτριας που ήθελε να μοιραστεί μαζί μου τη μαρτυρία της για μια εκφοβισμένη έφηβη".

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, η οποία προσπαθεί για περισσότερο από έναν χρόνο να είναι η "εκπρόσωπος" εκείνων που δεν μπορούν να ακουστούν, προσπαθεί κάθε φορά με τις ενέργειές της να τους βοηθά. “Δυστυχώς, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες”, παραδέχθηκε η σύζυγος του Emmanuel Macron, με αφορμή τη σημαντική αύξηση των περιπτώσεων bullying στο διαδίκτυο. “Τα σχολεία διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο και έχουν ήδη αναληφθεί πολλές πρωτοβουλίες, ιδίως στη Γαλλία,”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο υπόλοιπο της ομιλίας της, η Brigitte Macron εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν κάνουν αρκετά για να καταπολεμήσουν το bullying. Αυτή την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου ήταν το πρώτο διεθνές συνέδριο κατά της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία. "Ένα ουσιαστικό βήμα της κοινής βούλησης για δράση", είπε η Brigitte Macron, αφοσιωμένη στο θέμα αυτό για πολλά χρόνια. Η Πρώτη Κυρία συνέχισε: "Γνωρίζω, έχοντας μιλήσει για αυτό με άλλες συζύγους αρχηγούς κρατών, ότι κινητοποιούνται επίσης. Θα ήθελα να προτείνω να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας". Στο τέλος του μηνύματός της, ήθελε να απευθυνθεί σε εφήβους και γονείς που αισθάνονται εκφοβισμένοι, παρενοχλημένοι. "Μπορείτε να βασιστείτε στην αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα καθώς είναι η πλήρης δέσμευση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κατέληξε. Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται σε εμάς. Και εμείς. θα είναι είμαστε εκεί για αυτούς".

Δείτε ακόμη: H εμφάνιση της Brigitte Macron στην ορκωμοσία του Emmanuel Macron