Το WhatsApp «εξαφανίζει» τα μηνύματα για να μειωθεί το ψηφιακό αποτύπωμα

The Jennettes
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020

Η ενημέρωση της εφαρμογής του WhatsApp θα φέρει τη νέα δυνατότητα που σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν μια επιλογή ώστε να γίνεται αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων.

Οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν μια επιλογή για κάθε μεμονωμένη συνομιλία στην οποία συμμετέχουν, ώστε να γίνεται αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων επτά ημέρες μετά την ολοκλήρωσή τους.

«Ξεκινάμε με επτά ημέρες, επειδή πιστεύουμε ότι προσφέρει σιγουριά ότι οι συνομιλίες δεν είναι μόνιμες, ενώ παραμένει πρακτικό, ώστε να μην ξεχνάτε για τι συζητούσατε», λέει η εταιρεία. «Η λίστα αγορών ή η διεύθυνση καταστήματος που λάβατε πριν από λίγες μέρες θα είναι εκεί όσο τη χρειάζεστε και στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες θα εξαφανίζονται». «Ενώ είναι υπέροχο να διατηρούμε αναμνήσεις από φίλους και συγγενείς, τα περισσότερα από αυτά που στέλνουμε δεν χρειάζεται να είναι αιώνια. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις συνομιλίες στο WhatsApp να είναι μια επαφή που θα σας κάνει να αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμένουν για πάντα».

Τα εξαφανισμένα μηνύματα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν πατώντας το όνομα στη κάθε συνομιλία στο επάνω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια ο χρήστης θα μετακινείται προς τα κάτω σε μια νέα επιλογή για "εξαφάνιση μηνυμάτων". Με αυτόν τον τρόπο δεν διαγράφονται παλαιότερα μηνύματα και οποιοδήποτε μέλος μιας συνομιλίας μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη ρύθμιση, αν και σε μια ομαδική συζήτηση μόνο οι διαχειριστές έχουν τον έλεγχο.