Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδοποιός που ερμήνευσε τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι, Δημήτρης Ψαριανός

The Jennettes
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, ο Δημήτρης Ψαριανός που μαζί με τη Φλέρυ Νταντωνάκη είχε ερμηνεύσει τα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού» του Μάνου Χατζιδάκι. Ο μουσικός κόσμος γέμισε θλίψη από την απώλεια του γνωστού τραγουδοποιού, που το 1980 ερμήνευσε τον κύκλο τραγουδιών «Τα ερωτικά» σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και ποίηση Πάμπλο Νερούδα σε ελεύθερη απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Ο Δημήτρης Ψαριανός γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1948 στην Πρέβεζα και σπούδασε τραγούδι και κιθάρα. Στη διάρκεια της καριέρας του, κυκλοφόρησε τον δίσκο «Τα τραγούδια που Αγαπώ», ενώ συμμετείχε και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές γνωστών συνθετών και τραγουδοποιών, όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Σάκης Τσιλίκης. 

Ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι είναι κύκλος τραγουδιών και ηχογραφήθηκε στα στούντιο της Columbia, μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 28 Νοεμβρίου του 1972. Ωστόσο το έργο ξεκίνησε να γράφεται από τον Χατζιδάκι, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της ελληνικής δικτατορίας.