Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη: Η γενναιότητα 10 νοσηλευτριών που μεταβαίνουν εθελοντικά στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορωνοϊό

The Jennettes
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας να μαίνεται, οι ανάγκες από ιατρονσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας μας αυτή την περίοδο είναι μεγάλες. Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής τους και μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη εθελοντικά για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους τις κρίσιμες αυτές ημέρες.

Με εξειδίκευση στις μονάδες εντατικής θεραπείας, είναι έτοιμες να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού από την πρώτη γραμμή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, είπε χαρακτηριστικά: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών».

«Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη», ανέφερε ο υπουργός. «Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», πρόσθεσε.

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο “Ιπποκράτειο”. Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα.

Υποκλίνομαι», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.