UPDATE #NOW

Η απάντηση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Giuseppe Conte σε πεντάχρονο αγόρι που του ζήτησε να μη βάλει σε καραντίνα τον Άγιο Βασίλη


The Jennettes

18 Νοεμβρίου 2020

Η απάντηση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Giuseppe Conte σε πεντάχρονο αγόρι που του ζήτησε να μη βάλει σε καραντίνα τον Άγιο Βασίλη

Όσο το ημερολόγιο πλησιάζει πιο κοντά στις ημέρες των γιορτών, τόσο περισσότερο τα παιδιά έχουν ανάγκη να νιώσουν μαγεία και θαλπωρή παρόλο που τα φετινά Χριστούγεννα αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικά συγκριτικά με κάθε προηγούμενη χρονιά. 

Φέτος λοιπόν, που οι συνθήκες είναι πολύ ιδιαίτερες και θα λέγαμε πρωτόγνωρες εξαιτίας της πανδημίας, υπάρχει έντονη ανησυχία στο μυαλό των παιδιών για τον ερχομό του Άγιου Βασίλη. Έτσι πριν λίγες ημέρες, ο πεντάχρονος Thomas στην Ιταλία εκπροσώπησε, όλα τα παιδιά που ήθελαν να βεβαιωθούν πως ο αγαπημένος Άγιος θα εισβάλλει και φέτος, στα σπίτια τους από την καμινάδα με αμέτρητα δώρα, αφού παρακάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας, Giuseppe Conte να μην επιβάλλει καραντίνα στον Babbo Natale. 

Μάλιστα, το μικρό αγόρι ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη να διώξει μακριά τον κορωνοϊό προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι και να απολαύσουν όλοι μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τις φετινές γιορτές. Ο Conte θέλησε να απαντήσει στο 5χρονο αγόρι σχετικά με το αίτημα να μη βάλει ο ίδιος σε καραντίνα τον Άγιο, σκορπώντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους εν όψει των αντίξοων συνθηκών. 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας απάντησε μέσω Twitter στο ξεχωριστό γράμμα του παιδιού:

«Ο Άγιος Βασίλης με διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη λάβει άδεια διεθνούς μετακίνησης: μπορεί να ταξιδέψει παντού και να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Μου επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί πάντα μάσκα και τηρεί τις αποστάσεις για να προστατευτεί ο ίδιος και να προστατεύσει όλους τους ανθρώπους που συναντά». Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε με τη σειρά του από τον μικρό να αφήσει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκτός από ζεστό γάλα και κουλουράκια για τον αγαπημένο του άγιο, και ένα μπουκαλάκι με απολυμαντικό.

«Σου ανακοινώνω ότι δεν θα χρειαστεί να πεις στο γράμμα σου προς τον Άι Βασίλη ότι ήσουν φρόνιμος, γιατί του το είπα ήδη εγώ. Έμαθα επίσης ότι ήθελες να ζητήσεις από εκείνον να διώξει τον κορωνοϊό. Μην ξεχάσεις να του ζητήσεις και κάποιο άλλο δώρο», ήταν τα όσα απάντησε στη συνέχεια, ο Conte στον μικρό, αν και πιθανολογούμε πως ο Thomas θα συντάξει ένα ακόμη γράμμα προς τον πρωθυπουργό!