UPDATE #NOW

"Say Yes": To μονόλεπτο φιλμ που σπάει κάθε προκατάληψη για τον τρόπο που κάνουν έρωτα οι γυναίκες σήμερα


The Jennettes

25 Νοεμβρίου 2020

"Say Yes": To μονόλεπτο φιλμ που σπάει κάθε προκατάληψη για τον τρόπο που κάνουν έρωτα οι γυναίκες σήμερα

Πώς θα σας φαινόταν αν κοιτούσατε από μία κλειδαρότρυπα μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα και το θέαμα που αντικρίζατε, ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, αγκαλιά στο κρεβάτι με έναν κατά πολύ νεότερο της, μαύρο άνδρα; Αν αυτή η υπόθεση σάς φαίνεται πολύ "προχωρημένη", αυτό το άρθρο μάλλον δεν σας αφορά. Πιθανότατα, να προσβάλλει τις ιδέες σας και ενδεχομένως τις σεξιστικές, ομοφοβικές ή ρατσιστικές αντιλήψεις ορισμένων.

Ένα μονόλεπτο βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και διχάζει. Για την ακρίβεια μέσα σε 1.24" διαλύει κάθε προκατάληψη και ταμπού που αφορά στον τρόπο, με τον οποίο κάνουν έρωτα οι γυναίκες κάθε ηλικίας σήμερα. 2020, και ενώ η σύγχρονη γυναίκα έχει πετύχει σημαντικές κατακτήσεις προς την ελευθέρια και τα ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, στο θέμα της σεξουαλικότητας, πολλοί είναι ακόμα εκείνοι που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι γυναίκες «δεν πρέπει να δίνουν δικαιώματα».

Ακόμα και σήμερα, ένας άνδρας με πολλές συντρόφους θεωρείται από πολλούς "μάγκας" και "καρδιοκατακτητής", ενώ αντίθετα μια γυναίκα χαρακτηρίζεται ως "ανήθικη". Η σεξιστική αυτή αντιμετώπιση και ο διαχωρισμός αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμα και προοδευτικές. Παρόμοιες αντιλήψεις επικρατούν και σε ό,τι αφορά γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, στις οποίες ο "έρωτας" απαγορεύεται, πόσο μάλλον με ένα νεότερο άτομο. Ανεξάρτητα από την ηλικία, τη θρησκεία ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, οι γυναίκες πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία του σώματός τους και την , χωρίς να φοβούνται "τι θα πει ο κόσμος".

Προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια να καταρριφθεί κάθε taboo, ο σκηνοθέτης Teddy Etienne δημιούργησε το ενός λεπτού φιλμ «Dites Oui». Το film είναι όλο στα γαλλικά και συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ Mobile Film Festival. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες, οι οποίες έχουν γυριστεί με το κινητό και διαρκούν ένα λεπτό.

Στο πρώτο μέρος του βίντεο, εμφανίζεται μία γυναίκα, αγκαλιά με δύο άντρες. Η ίδια κοιτάζει τον φακό και απευθύνεται σε όσους την κρίνουν: «Τι συμβαίνει; Α, με κρίνετε. Σε έναν άνδρα που κάνει έρωτα με περισσότερες από μια γυναίκες λέτε ότι είναι Δον Ζουάν, οπότε γιατί με κοιτάτε έτσι, σαν να είμαι ανήθικη; Και κάτι ακόμα, αρκετά σημαντικό κύριοι, η σεξουαλική επαφή είναι κάτι περισσότερο από μια απλή στύση. Σήμερα, λοιπόν, ζητάω από εσάς, τις γυναίκες, να πείτε “ναι”. “Ναι” στον έρωτα και στο δικαίωμά μας να κάνουμε έρωτα όπως θέλουμε».

Στη συνέχεια, βλέπουμε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, με λευκά μαλλιά, ξαπλωμένη στην αγκαλιά ενός νεαρού άνδρα στο κρεβάτι: «Είναι σημαντικό σε κάθε ηλικία, κάθε γυναίκα να έχει την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της. Γιατί παραμένουμε γυναίκες, με επιθυμίες και ανάγκες. Και ας περνούν τα χρόνια. Ζήτω ο έρωτας και το δικαίωμα στο να κάνουμε έρωτα σε οποιαδήποτε ηλικία».

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.