UPDATE #NOW

Πέθανε από κορωνοϊό η 14χρονη Honestie Hodges: Συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν την συνέλαβαν άδικα


The Jennettes

29 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε από κορωνοϊό η 14χρονη Honestie Hodges: Συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν την συνέλαβαν άδικα

Πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 14 ετών η Honestie Hodges, η οποία συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν τρία χρόνια πρίν, το 2017, συνελήφθη άδικα από αστυνομικούς έξω από το σπίτι της στο Μίσιγκαν.

Την είδηση για τον θάνατό της έκανε γνωστή η γιαγιά της μέσω της πλατφόρμας συλλογής χρημάτων GoFundMe.

Εκεί οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την οικογένεια να καλύψει το κόστος της θεραπείας αλλά και του φαγητού και του ενοικίου, καθώς η μητέρα της Honestie είχε σταματήσει να εργάζεται για το διάστημα που η κόρη της νοσηλευόταν.

Η έφηβη κοπέλα πέθανε μετά από νοσηλεία δύο εβδομάδων σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Grand Rapids.Είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό στις 9 Νοεμβρίου. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο η υγεία της επιδεινώθηκε ακαριαία.

Τον Δεκέμβριο του 2017, σε ηλικία 11 ετών η αστυνομία της πέρασε χειροπέδες την ώρα που εκείνη και η οικογένειά της άφηναν το σπίτι για να πάνε σε ένα πολυκατάστημα. Η αστυνομία αναζητούσε μια ύποπτη για περιστατικό μαχαιρώματος.

Το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες, έδειχνε την Honestie να κλαίει και να φωνάζει «Όχι σας παρακαλώ», καθώς οι αστυνομικοί της περνούσαν τις χειροπέδες. Σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών δεν είχε διαταχθεί πειθαρχική έρευνα καθώς κρίθηκε πως δεν είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς του αστυνομικού τμήματος.

Εκείνη την εποχή, η Honestie είχε δηλώσει σε τοπική ιστοσελίδα: «Έχω μια ερώτηση για την αστυνομία του Grand Rapids: Εάν αυτό συνέβαινε σε ένα λευκό παιδί, αν η μητέρα του φώναζε πως είναι 11 ετών, θα του είχαν περάσει χειροπέδες και θα το είχαν βάλει στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος;»

Σε απάντηση, το αστυνομικό τμήμα δημιούργησε την «Πολιτική Honestie» για να καθορίσει την αλληλεπίδραση με παιδιά σε σκηνές εγκληματικότητας.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits