UPDATE #NOW

Η Stefanie Frappart έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο Champions League


The Jennettes

3 Δεκεμβρίου 2020

Η Stefanie Frappart έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο Champions League

Η Stefanie Frappart έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο Champions League. Η 36χρονη Γαλλίδα «σφύριξε» το βράδυ της Τετάρτης στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ντιναμό Κιέβου στο Τορίνο, για τη φάση των ομίλων του Champions League, με νικήτρια την ιταλική ομάδα με 3-0.

Αν και ήταν μια ιστορική στιγμή για τις γυναίκες διαιτητές στο Champions League, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Stefanie Frapar βρίσκεται σε αυτό τον ρόλο σε κορυφαίο ποδοσφαιρικό ματς ανδρών. Ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όταν «σφύριξε» στον τελικό του UEFA Super Cup, όπου αναμετρήθηκαν η Λίβερπουλ και η Τσέλσι τον Σεπτέμβριο του 2019.

Πέρυσι, ήταν η πρώτη που «σφύριξε» σε αγώνα ανδρών στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ τον Οκτώβριο ήταν για πρώτη φορά διαιτητής στο Europa League, στην αναμέτρηση της Λέστερ με τη Ζόρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νικόλ Πετινά ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε ματς ανδρών της UEFA, σε ματς των προκριματικών γύρων του UEFA Cup από το 2004 έως το 2009.

Η Stefanie Frappart ξεκίνησε ως παίκτρια ποδοσφαίρου, σε τοπικά πρωταθλήματα. «Ήθελα να μάθω τους κανόνες του παιχνιδιού και άρχισα να παρακολουθώ σεμινάρια. Τότε το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα και στράφηκα στη διαιτησία. Και τελικά αυτό ήταν το σωστό», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της στο CNN.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty/ Ideal Images

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.